Tο VW Group ετοιμάζεται για την Formula 1!

Τo VW Group θα μπει στη Formula 1 μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον νέο CEO της Bentley, Wolfgang Durheimer, o οποίος είναι και επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος του Group..

Τo VW Group θα μπει στη Formula 1 μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον νέο CEO της Bentley, Wolfgang Durheimer, o οποίος είναι και επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος του Group.
Κι αν το όνομα δε σας λέει κάτι, να πούμε ότι ο 53χρονος Βαυαρός έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος της BMW αλλά και της Porsche, στην οποία ήταν υπεύθυνος για την παρουσίαση της Cayenne στην παγκόσμια αγορά. Οι ιθύνοντες του Group τρέφουν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και για τον λόγο αυτό άλλωστε του έχουν αναθέσει να διαχειριστεί ένα ποσό της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της Bentley.
Σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο γερμανικό portal WirtschaftsWoche, o Durheimer τόνισε πως τα πλάνα του Group είναι η εμπλοκή του στο σπορ με κάποιο από τα brands που διαθέτει, αρχικά ως προμηθευτής κινητήρων και εν συνέχεια με τη δική του ομάδα, προχωρώντας στην αγορά κάποιας από τις υπάρχουσες ομάδες.
Εδώ να σημειώσουμε ότι στο VW Group ανήκουν -πέρα φυσικά από τη Volkswagen- και οι: Audi, Skoda, SEAT, Bentley, Bugatti η Lamborghini καθώς επίσης και η Porsche μέσω της Porsche Automobil Holding SE.
«Θα παρουσιάσω το project μου αργότερα μέσα στη χρονιά και θα καταθέσω προτάσεις που δεν θα επηρεάσουν όχι μόνο τα Πρωταθλήματα στα οποία ήδη εμπλεκόμαστε. Από άποψη προγραμματισμένων πωλήσεων του VW Group στις ΗΠΑ, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, δεν έχουμε επαρκή εκπροσώπηση στα motorsports σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί κατά την άποψή μου», είπε ο Durheimer και πρόσθεσε: «Η F1 είναι μακράν το Πρωτάθλημα που κυριαρχεί στην αγωνιστική σκηνή στην Ευρώπη και την Ασία. Στις ΗΠΑ έχουν το IndyCar και το NASCAR και θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μελλοντικής μας εμπλοκής και σε αυτά τα Πρωταθλήματα».
«Μπορώ να φανταστώ την εμπλοκή μας στη Formula 1 μέχρι το 2018, όταν η εταιρεία είναι στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας. Έχουμε αρκετά brands που μπορούν να το κάνουν αυτό», είχε δηλώσει o ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...