Μόνιμο κλιμάκιο της ΕΕ στην Αθήνα θα παρακολουθεί το πρόγραμμα "Αφαιρέσαμε βάρος 100 δισ. από τις επόμενες γενιές

"Αφαιρέσαμε από τις επόμενες γενιές ένα βάρος 100 δισ. ευρώ". Με αυτήν την χαρακτηριστική φράση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απέδωσε το όφελος που προκύπτει για την Ελλάδα..
από τη συμφωνία που προέκυψε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup.Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι με τη συμφωνία αποφεύχθηκε μια καταστροφή, η οποία θα είχε συνέπειες της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ διεθνώς, Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα έχει πλέον τα εχέγγυα για να πορευθεί με ασφάλεια στο μέλλον, ενώ τόνισε πως υπάρχει πλέον πλήρης ασπίδα για τις καταθέσεις, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες που έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό προκειμένου να τα επαναφέρουν στην χώρα. Προς επίρρωσιν των λεγομένων του, ο ίδιος τόνισε ότι "Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ό,τι και να γίνει".

Γνωστοποίησε δε ότι τα νομοσχέδια για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και τα μέτρα που τον συνοδεύουν καθώς και οι ρυθμίσεις για το PSI θα κατατεθούν απόψε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. "Όλα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 29 Φεβρουαρίου" ανέφερε με έμφαση, καλώντας παράλληλα τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα.
"Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την απαισιοδοξία", ήταν το μήνυμα Βενιζέλου στη συνέντευξη τύπου. Για τον μηχανισμό παρακολούθησης ανέφερε ότι η «κυριότητα του προγράμματος ανήκει στην Ελλάδα» και διευκρίνισε ότι θα «υπάρξει ένα μόνιμο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Ειδικά δε ως προς τον δεσμευμένο λογαριασμό ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το αρχικό αίτημα ήταν ο λογαριασμός να περιλαμβάνει χρήματα του επομένου εννεαμήνου και να τηρείται στο εξωτερικό. Για τον ειδικό λογαριασμό που αποφασίστηκε τελικά είπε ότι θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πρόκειται «για μα εθνική νομοθετική ρύθμιση», η οποία αργότερα θα ενταχθεί στο Σύνταγμα «για να αυτοπροστατευθούμε», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι, πέραν από τα δάνεια, στον λογαριασμό, θα εισρέουν και δημόσια έσοδα από τους φόρους, τις αποκρατικοποιήσεις κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...