Australia delays decision on koala listing..Αυστραλία καθυστερήσεις απόφαση για την καταχώρισή κοάλα

(CNN) - Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει εξοργίσει οικολόγους κοάλα που καθυστέρηση την απόφασης για το αν θα προσθέσετε το εθνικό σύμβολο στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη κατάλογος της χώρας..
.
Πέρυσι, μια έρευνα της Γερουσίας στην κατάσταση, την υγεία και τη βιωσιμότητα του πληθυσμού κοάλα της Αυστραλίας ακούσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει όσο το δυνατόν λιγότερα ως 43.000 κοάλα δυτικά της χώρας.
Εκατομμύρια έχουν σκοτωθεί από την άφιξη των ευρωπαϊκών εποίκων κατά τον 18ο αιώνα. Οι αριθμοί ήταν μείωσε και πάλι κατά τη διάρκεια κυνηγετικών περιόδων ανοιχτή στις αρχές του 20ου αιώνα και κατά τις τελευταίες δεκαετίες δεκάδες χιλιάδες έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα της καταστροφής των ενδιαιτημάτων, η νόσος - συμπεριλαμβανομένης της χλαμύδια και ρετροϊό - και επιθέσεις σκύλων.
Κατά μέσο όρο, τέσσερις κοάλα δεκτοί κάθε εβδομάδα στην Αυστραλία Zoo Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, το μεγαλύτερο νοσοκομείο άγρια ​​φύση της χώρας, μετά από να χτυπηθεί από τα αυτοκίνητα. Τα ζώα είναι επίσης ευάλωτα σε πυρκαγιές και την ξηρασία.
Ωστόσο, το περιβάλλον κ. Tony Burke λέει ότι χρειάζεται ακόμα 10 εβδομάδες για να εξετάσει νέες πληροφορίες από τα απειλούμενα είδη Επιστημονική Επιτροπή (ΕΡΔΚΠ) σχετικά με το πού το μαρσιποφόρο είναι κάτω από την μεγαλύτερη απειλή. Είναι η δεύτερη φορά που έχει καθυστερήσει την απόφαση, η οποία είχε αρχικά υποβληθεί τον Οκτώβριο.
Δεν μπορώ να παρέχουν μια κουβέρτα κατάλογο απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών σε ολόκληρη την Αυστραλία, όταν υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί κοάλα
Tony Burke, ο υπουργός περιβάλλοντος της Αυστραλίας
Δεν μπορώ να παρέχουν μια κουβέρτα κατάλογο απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών σε ολόκληρη την Αυστραλία, όταν υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί κοάλα», είπε σε μια δήλωση.
Ενώ η έκθεση της Γερουσίας διαπίστωσε ότι υπήρξε "σημαντική μείωση" σε εθνικό πληθυσμό κοάλα της Αυστραλίας - με τις μεγαλύτερες απώλειες αναφέρθηκαν στις πολιτείες της Κουηνσλάνδη και τη Νέα Νότια Ουαλία - είπε ότι σε ορισμένες περιοχές της Βικτόρια και Νότια Αυστραλία ήταν αποικίες κοάλα "άνθηση".
Μερικοί λένε ότι η διαφορά μεταξύ των ποσοστών επιβίωσης σε διάφορα μέρη της χώρας περιπλέκει ποια πρέπει να είναι μια απλή απόφαση για τη χορήγηση κοάλα μεγαλύτερη προστασία.
«Στα έγγραφα της Γερουσίας δεν υπήρχε ούτε ένας που είπε την υποβολή της Koala ως ασφαλή. Όχι ένα," δήλωσε η Ντέμπορα Tabart, διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής Koala Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη διάσωση του είδους.
Επί του παρόντος, τα κοάλα αναφέρονται ως "ευάλωτα" σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους στην Κουηνσλάνδη και τη Νέα Νότια Ουαλία, και ως "σπάνιο" στη Νότια Αυστραλία. Ωστόσο, δεν χορηγούνται επί του παρόντος καμία επιπλέον προστασία βάσει του ομοσπονδιακού νόμου. Οι ακτιβιστές λένε ένα εθνικό κατάλογο είναι αναγκαία, διότι οι κυβερνήσεις των κρατών έχουν σαφώς αποτύχει να σταματήσει η μείωση του πληθυσμού.
Ένας εθνικός κατάλογος θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στο κοάλα στην Προστασία Περιβάλλοντος της Αυστραλίας και της Βιοποικιλότητας (EPBC) του 1999. Σήμερα, περισσότερα από 1.700 είδη και τις οικολογικές κοινότητες αντιμετωπίζουν την απειλή της εξαφάνισης, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.
Tabart εν λόγω απόφαση της ομοσπονδιακής υπουργού περιβάλλοντος να καθυστερήσει την ετυμηγορία του ήταν μια σκόπιμη τακτική για να αποφύγει να καταστεί ένα ζήτημα πριν από την επερχόμενη εκλογή του Κουίνσλαντ κατάσταση στις 24 Μαρτίου. Τα περισσότερα κοάλα στην κατάσταση που βρέθηκαν στο νότιο-ανατολικά της πρωτεύουσας κοντά στο Μπρισμπέιν, μια αναπτυσσόμενη πόλη που υποφέρει από έλλειψη προσιτής στέγης.
Εκτός Υπουργός Burke έχει μια ομάδα εθελοντών τον καθαρισμό των Μπους ψάχνει για τα κοάλα, αυτό το 10-εβδομάδες καθυστέρηση είναι ανοησίες
Deborah Tabart, Αυστραλίας Κοάλα Ίδρυμα
«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με τη βιολογία κοάλα. Έχει να κάνει με την πολιτική και ντρέπομαι του υπουργού μας," δήλωσε ο Tabart. "Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει σε 10 επιπλέον εβδομάδες που δεν έχει συγκεντρωθεί από 200-ισχυρή σελίδα Γερουσία έκθεση που λέει ότι το κοάλα είναι το πρόβλημα."
"Τα στοιχεία που έχουμε παρουσιάσει - και 100 άλλες υποβολές -. Μας έχει λάβει 25 χρόνια για να συγκεντρώσει και 26.000 ανθρωποώρες Έτσι εκτός Υπουργός Burke έχει μια ομάδα εθελοντών τον καθαρισμό των Μπους ψάχνει για τα κοάλα, η 10-εβδομάδες καθυστέρηση είναι ανοησίες », είπε.
Γραφείο του Burke αρνήθηκε η καθυστέρηση είχε πολιτικά κίνητρα και είπε ότι ο υπουργός επεδίωκε πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα όρια των ενδιαιτημάτων. Ο υπουργός λέει ότι δεν αναμένουν ότι η απόφαση να καθυστερήσει πέραν των 30 Απριλίου.
Το ζήτημα του κατά πόσον τα κοάλα θα πρέπει να θεωρούνται απειλούμενα έχει θεωρηθεί τρεις φορές τα τελευταία 15 χρόνια από τα απειλούμενα είδη Επιστημονική Επιτροπή (ΕΡΔΚΠ).
Κάθε χρόνο, η επιτροπή διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για τους πληθυσμούς κοάλα στο συμπέρασμα ότι ο πληθυσμός είχε μειωθεί αρκετά μακριά για να φτάσει το όριο που απαιτείται για να δηλώσει τους απειλούνται με εξαφάνιση βάσει του ομοσπονδιακού νόμου.
Διεθνώς, το κοάλα αναφέρεται ως της «τουλάχιστον ανησυχία" σχετικά με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης Κόκκινη Λίστα της. Ωστόσο, οι ΗΠΑ θεωρούν το ένα μαρσιποφόρο απειλούμενων ειδών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...