Snow damages Colosseum, Medieval churches in Italy Χιόνι ζημιές Κολοσσαίο, μεσαιωνικές εκκλησίες στην Ιταλία

Λονδίνο (CNN) - Ισχυρή χιονόπτωση κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει ήδη προκάλεσαν χάος σε όλη την Ευρώπη - τώρα βλάπτει μερικές από τις πιο αναγνωρισμένα ιστορικά μνημεία της ηπείρου..


Το Κολοσσαίο στη Ρώμη, έχει αναγκαστεί να κλείσει μετά από κατέρρευση μερικών κομματιών από τα τείχη  ως αποτέλεσμα της πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Και τα κτίρια στην ιστορική περιτειχισμένη πόλη του Urbino - ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - αναφέρεται ότι είναι σε κίνδυνο κατάρρευσης υπό το βάρος του χιονιού, μετά από πρωτοφανείς χιονοθύελλες στην περιοχή.
Στην ιταλική πρωτεύουσα, χιλιάδες τουρίστες έχουν απογοητευτεί για να ανακαλύψετε το Κολοσσαίο, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ενώ οι έλεγχοι διενεργούνται για να καθοριστεί η έκταση των ζημιών και να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω κίνηση.
Rossella Ρέα, ​​αρχαιολόγος και προϊστάμενος της Κολοσσαίο, δήλωσε στο CNN: «Δοκιμές και αξιολόγηση των ζημιών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ιδίως όσον αφορά το δεύτερο επίπεδο του καμάρες."
Ρέα, είπε ο αναγκαστικό κλείσιμο του site θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις - το Κολοσσαίο προσελκύει περίπου 7.000 επισκέπτες την ημέρα, πληρώνοντας 12 ευρώ για ένα εισιτήριο - αλλά ότι ήταν απαραίτητο για τις περιστάσεις.
«Το Σαββατοκύριακο, μερικά από τα τουρίστες δεν καταλαβαίνω γιατί το Κολοσσαίο έκλεισε - για τα άτομα από βορειότερες χώρες, το χιόνι δεν είναι ένα πρόβλημα.
"Αλλά είναι πολύ ασυνήθιστο για μας και προκάλεσε την αποκόλληση της σκόνης, σκυρόδεμα και τούβλα. Μικρή ποσότητα, αλλά αν πέσουν από ένα ορισμένο ύψος που μπορεί να είναι επικίνδυνη."
Κριστιάνο Brughitta, εκπρόσωπος του Υπουργείου της Ιταλίας για την Πολιτιστική Κληρονομιά και δραστηριότητες, είπε ότι η ζημία προκλήθηκε από τη δημιουργία πάγου στους τοίχους του μνημείου.
Είναι μια τεράστια ποσότητα χιονιού σε σύγκριση με ό, τι κανονικά το χειμώνα και αυτό αποτελεί σοβαρό αντίκτυπο, το ισοδύναμο μιας πλημμύρας
Gabriele Cavalera
«Όταν πέσει η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, και δεν υπάρχει βροχή και το χιόνι, ο πάγος προκαλεί την μορφή που, με την αύξηση του όγκου, ωθεί την εξωτερική τοιχοποιία, γύψο και προκαλεί μικρά κομμάτια για να πέσει», είπε.
Ο David τουρσιά, ανώτερος αρχιτέκτονας σε Αγγλικά Κληρονομιάς, δήλωσε στο CNN η ζημία ήταν μια ακραία εκδοχή της φυσικής φθοράς πρόσωπο κτίρια κατά τη διάρκεια της καθημερινής καιρό.
"Υπάρχει μια ολόκληρη ψύξης / απόψυξης κύκλο των ζημιών σε κτίρια όπου διεισδύει υγρασία στο λιθοδομή, στους πόρους της πέτρας, παγώνει τότε και επεκτείνει πολύ σημαντικά, σπάει στη συνέχεια μέχρι την πέτρα και στη συνέχεια, όταν λιώνει, κομμάτια από πέτρα θα αρχίζουν να πέφτουν μακριά.
"Αυτό συμβαίνει όλη την ώρα, φυσικά, αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους μηχανισμούς φθοράς σε ιστορικά κτίρια ούτως ή άλλως, επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό το νερό διαπερατό ... Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την πέτρα για να σταματήσει να συμβαίνει."
Σε Ουρμπίνο, στην περιφέρεια Marche της Ιταλίας, έχουν μερική κατάρρευση αναφερθεί στις μονές του Αγίου Φραγκίσκου και Σαν Μπερναρντίνο, ενώ η οροφή της εκκλησίας του Καπουκίνων έξω από το κέντρο της πόλης φέρεται να υπέκυψε μέσα
Καθεδρικό ναό της πόλης (καθεδρικός ναός) έχει επίσης κλείσει, λόγω των ζημιών στο νερό. Οι έλεγχοι που διενεργούνται στις ευάλωτες κτίρια στην περιοχή.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι τα κτίρια στο ιστορικό κέντρο, που έχουν ξύλινα δοκάρια και λεπτή στέγες," δήλωσε ο Gabriele Cavalera, ένας εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με Cavalera, οι κάτοικοι ορισμένων ιδιωτικών κατοικιών στο ιστορικό κέντρο είναι η προσθήκη επιπλέον υποστήριξη για τα παλιά δοκάρια στην οροφή, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί περαιτέρω σπήλαιο-ins.
«Είναι μια τεράστια ποσότητα χιονιού σε σύγκριση με ό, τι κανονικά το χειμώνα και αυτό αποτελεί σοβαρό αντίκτυπο, το ισοδύναμο μιας πλημμύρας», δήλωσε ο Cavalera.
Brughitta συμφώνησαν ότι οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές: «Ίσως κάθε 30 χρόνια, παίρνει αυτό το κρύο, αλλά είναι πολύ σπάνια."
Μια σειρά από ιστορικά μνημεία της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων του Κολοσσαίου και την Πομπηία, έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια από ζημιές και κατάρρευση.
Το Κολοσσαίο, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξει εκ νέου για το κοινό την Πέμπτη, αναμένεται να υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης αργότερα φέτος με τη χορηγία ειδών πολυτελείας του Tod.
Σε περίπτωση παρόμοιας χιονοπτώσεις στο μέλλον, στη Ρώμη Brughitta προτείνει τη χρήση ενός τύπου του κρύου καιρού "κουβέρτα" για εκτίθενται μνημεία, όπως το σχεδόν 2.000-year-old Κολοσσαίο.
Αν και τουρσιά, δήλωσε ο εν λόγω σχέδια μπορεί να είναι δύσκολο, σε πρακτικό επίπεδο: ". Για ένα κτίριο, όπως το Κολοσσαίο, θα ήθελα να πιστεύω ότι θα κοστίσει μια περιουσία για να το καλύψει, γιατί μιλάμε για μια τεράστια περιοχή τοίχο"
Και ενώ η λεπτή, τα κτίρια αυτά, ωστόσο, επίμονος όταν πρόκειται για δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις πράξεις του θεού.
Μετά από όλα, είπε Cavalera, το Παλάτι των Δόγηδων στη Ουρμπίνο, η οποία είναι περίπου 500 ετών και μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, κατάφερε να αντισταθεί κατάρρευση κατά τους σεισμούς της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα κατέχει εναντίον του χιονιού.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...