Στη Βουλγαρία Εντυπωσιακή παρουσία της Ελλάδας σε έκθεση τουρισμού

Εντυπωσιακές εικόνες του Παρθενώνα και του Λευκού Πύργου σε μεγάλα πανό, με αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία, κάνουν το περίπτερο της Ελλάδας να ξεχωρίζει ανάμεσα στους 280 τουριστικούς φορείς από 16 χώρες, τους οποίους φιλοξενεί φέτος η Σόφια.. στη μεγάλη έκθεση τουρισμού SPA & Holidays. Τη θετική του εντύπωση από τη δυναμική ελληνική παρουσία στη φετινή διοργάνωση εξέφρασε εξάλλου, και ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ, στη συνομιλία του με τον Έλληνα πρέσβη στη Σόφια, Θρασύβουλο Σταματόπουλο, στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Βούλγαρου επισήμου στο ελληνικό περίπτερο.

Στην έκθεση αποτυπώνεται η ιδιαίτερη σημασία της βουλγαρικής αγοράς για τον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Ελλάδας. Απόδειξη είναι το γεγονός, ότι, πέρα από το εθνικό περίπτερο, πολυάριθμα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλοι τουριστικοί φορείς έχουν δικά τους περίπτερα και προσπαθούν να δελεάσουν τους κατοίκους, της καλυμμένης με χιόνι Σόφιας, με εικόνες του ηλίου, των πανέμορφων παραλίων και των διαφανών σμαραγδένιων νερών του Αιγαίου. Πόλο έλξης για τους τουρίστες, αποτελεί, φυσικά και η πολιτιστική κληρονομιά, το στίγμα της οποίας στον περίπτερο της Ελλάδας δίνει η "περιήγηση" στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να γνωρίσει από κοντά σημαντικότερα από τα εκθέματα του. Η αισθητή ελληνική παρουσία στη Σόφια σημειώνεται, εξάλλου, τη στιγμή όταν διεξάγονται δύο άλλες σημαντικές διεθνείς εκθέσεις στο Ισραήλ και στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπως επισήμανε ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ, Δημήτρης Γότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...