Αυστραλία: Την ηγεσία των Εργατικών και την πρωθυπουργία διεκδικεί ο Ραντ Βασικός του αντίπαλος η Πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ

«Μάχη» μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, και της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, θα δοθεί τη Δευτέρα για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος..

Ο Κ.Ραντ επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι θέλει να «ανακτήσει την εμπιστοσύνη» των Αυστραλών που η Τζ.Γκίλαρντ έχασε -όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο -πρώην πρωθυπουργός- Κ.Ραντ δήλωσε: «Θέλω να τελειώσω το έργο που οι πολίτες της Αυστραλίας με ψήφισαν να κάνω, όταν με επέλεξαν ως πρωθυπουργό».


Το Εργατικό Κόμμα, επί ηγεσίας Κ.Ράντ, κέρδισε με μεγάλο ποσοστό τις εκλογές του 2007 και ο ίδιος παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής.


Η Τζ.Γκίλαρντ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να αποφασίσει «τελεσίδικα» πάνω στο θέμα της ηγεσίας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας.


Ο Κέβιν Ραντ δήλωσε ότι εάν χάσει δεν θα προκαλέσει για δεύτερη φορά την Τζ.Γκίλαρντ, αλλά «θα κάτσει στον πάγκο».


Παρόμοια δέσμευση είχε αναλάβει την Πέμπτη και η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, η οποία δήλωσε πως εάν ηττηθεί τότε δεν θα θέσει ξανά θέμα ηγεσίας και θα στηρίξει την Εργατική κυβέρνηση με όλες της τις δυνάμεις.


Πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, απ' όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του από υπουργός Εξωτερικών, ο Κ.Ραντ πραγματοποίησε νέα σκληρή επίθεση κατά της πρωθυπουργού λέγοντας ότι εκείνος είναι ο καταλληλότερος να οδηγήσει το Εργατικό κόμμα στις επόμενες εκλογές.


Την ίδια στιγμή κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Γκίλαρντ «σφυροκοπούν» τον κ. Ραντ λέγοντας πως «η υπομονή έχει και τα όρια της και πως δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση». 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...