ΠΑΟ: Κέρδισε χρόνο από την UEFA, αλλά ψάχνει λύσεις και 8 εκατ. ευρώ Ποινή αποκλεισμού ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο επιβλήθηκε στους Πράσινους

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/2) αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να απολογηθεί για οφειλές 2,5 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν από την περασμένη σεζόν..
Οι Πράσινοι δεδομένου ότι δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις για χρηματοδότηση, όπως αναμενόταν, τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως το Τριφύλλι πήρε παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου (θα εξεταστεί εκ νέου από την UEFA), προκειμένου να βρεθεί οικονομική λύση. Επί της ουσίας, οι Πράσινοι αναζητούν συνολικά 8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα 2,5 εκατ. ευρώ του περασμένου καλοκαιριού αλλά και σε οφειλές ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011...
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απολογία του Παναθηναϊκού βασίστηκε σε τρεις βασικούς άξονες:
1) Στον πρότερο έντιμο βίο του συλλόγου, που ουδέποτε κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει την UEFA για οικονομικά ζητήματα.
2) Στη δραστική μείωση των εξόδων της εταιρείας και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τη διοίκηση κατά τον τελευταίο χρόνο για ισοσκελισμό του μπάτζετ.
3) Στην πώληση και αποδέσμευση βασικών στελεχών της ομάδας όπως ήταν οι σούπερ σταρ Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, οι οποίοι την περασμένη διετία είχαν τα υψηλότερα συμβόλαια στο ρόστερ της ομάδας, στις μεταγραφές ιδιαίτερα χαμηλού κόστους του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και στη μη πραγματοποίηση αγορών κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μολονότι η ομάδα διεκδικεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος εκπροσώπησε τους Πράσινους στη Νυόν της Ελβετίας (μαζί με τον επιχειρησιακό διευθυντή και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων κ. Βαγγέλη Πέτσο και το στέλεχος του οικονοµικού επιτελείου κ. Γιάννη Χειµάρα) ανέπτυξαν στους αξιωματούχους της UEFA τα δεδομένα για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό και τις τέσσερις λύσεις (;) που υπάρχουν στον ορίζοντα προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στον βραχνά των οφειλών.
Κατ’ αρχάς, παρέδωσαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ που θα εγκριθεί στην επερχόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της 9ης Μαρτίου, ενώ προσκόμισαν και την επιστολή του δεύτερου τη τάξει μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην επερχόμενη ΑΜΚ, είτε βάσει του μετοχικού ποσοστού του, τουτέστιν με 1,8 εκατ. ευρώ, είτε και με μεγαλύτερο ποσό (υπό προϋποθέσεις).
Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για την αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας που επιτρέπει πλέον την είσοδο επενδυτών στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει fund από τη Σαουδική Αραβία, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της δανειοδότησης από τράπεζα του εξωτερικού, που έχει επωμιστεί ο εφοπλιστής μέτοχος κ. Αδαμάντιος Πολέμης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...