ΚΕΔΕ Πρόσκληση στους δύο Ιταλούς δημάρχους

Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφτούν την ερχόμενη Τετάρτη οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, που δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα»..

Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης
Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφτούν την ερχόμενη Τετάρτη οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, που δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα». Οι δύο δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας αποφάσισαν, ως γνωστόν, να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα, κρίσιμη οικονομική φάση.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Δήμος του Μπαρονίσι, οι Γκάλντι και Μοσκατιέλο θα επισκεφθούν τη χώρα μας ύστερα από πρόσκληση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Πρόκειται μάλιστα να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο των Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο. «Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο κ. Γκάλντι. Ο δε Τζοβάνι Μοσκατιέλο τόνισε ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από σπρεντ και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...