ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ Κεραυνοί ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτογραφίες συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι Ελληνες φωτορεπόρτερ με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζουν ότι υπακούουν  μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλ Η αστυνομία «κατέβασε» τις φωτογραφίες που προήλθαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά διατηρεί αυτές των Ελλήνων φωτορεπόρτερ, τονίζει ο Βασίλης Μουλόπουλος..

Οι Ελληνες φωτορεπόρτερ με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζουν ότι υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους.
Επίθεση στην Ελληνική Αστυνομία για την δημοσίευση φωτογραφιών συλληφθέντων και επεισοδίων στα οποία φέρονται να συμμετείχαν εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως υποστηρίζεται, αυτό έγινε «κατά παρέκκλιση κάθε τεκμηρίου αθωότητας και προσωπικών δεδομένων».
Οι δημοσιογράφοι είχαν, κατά τον βουλευτή Βασίλη Μουλόπουλο που κατέθεσε σχετική επερώτηση, «αποκλειστικό σκοπό είχαν να καταγράψουν όσα συνέβαιναν στη διάρκεια της διαδήλωσης και της συγκέντρωσης».
«Η πρακτική αυτή της Αστυνομίας καταδικάστηκε από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και τη Συντονιστική Επιτροπή Ενώσεων στο χώρο του Τύπου» ... ενώ «μετά από την αντίδραση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Αστυνομία αφαίρεσε τις φωτογραφίες εκείνες που προέρχονται από φωτορεπόρτερ του εν λόγω πρακτορείου», υποστηρίζει.
Ο κ.Μουλόπουλος εγκαλεί την ΕΛ.ΑΣ. ότι εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά και ενώ η αντίδραση του Γαλλικού Πρακτορείου προκάλεσε την αφαίρεση των φωτογραφιών, οι ανακοινώσεις των ελληνικών Ενώσεων Τύπου δεν είχαν αντίστοιχο αποτέλεσμα», ζητώντας παράλληλα να αφαιρεθούν όλες οι φωτογραφίες από την ιστοθέση της Αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας μία σειρά κατηγοριών, όπως η τρομοκρατία, «επιτρέπει» στις Αρχές δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών κατηγορούμενων, πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...