ΠΕΦΤΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αυστραλία: Κόντρες ηγεσίας οδήγησαν στην παραίτηση του ΥΠΕΞ Κ. Ραντ

Αυστραλία: Κόντρες ηγεσίας οδήγησαν στην παραίτηση του ΥΠΕΞ Κ. Ραντ Την παραίτηση του ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ, ο υπουργός εξωτερικών και τέως πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, καθώς..
φουντώνουν οι αναφορές για σφοδρή διένεξή του με την νυν πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στο οποίο ανήκουν αμφότεροι.

Ο Κ. Ραντ έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη τύπου στην Ουάσινγκτον όπου είχε συναντηθεί νωρίτερα με την αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι υπουργός εξωτερικών αν δεν έχω την στήριξη της πρωθυπουργού Γκίλαρντ…Συνεπώς πιστεύω ότι η μόνη τίμια κίνηση για μένα είναι να παραιτηθώ», δήλωσε ο Ραντ, χωρίς να διευκρινίσει αν σκοπεύει να συγκρουστεί με την πρωθυπουργό για την ηγεσία του κόμματος. Δήλωσε πάντως ότι δεν θα επιτεθεί ύπουλα σε μια εν ενεργεία πρωθυπουργό και επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα την Παρασκευή το πρωί.


Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί η ένταση στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος για το ακανθώδες θέμα της ηγεσίας και εικάζεται ότι ενδέχεται να προετοιμάζεται κάποιου είδους «ανταρσία» από τους οπαδούς του Ραντ, καθώς το Εργατικό Κόμμα παλεύει να ανακτήσει την στήριξη των ψηφοφόρων και τα γκάλοπ δείχνουν ότι η Τζίλαρντ χάνει πόντους δημοφιλίας.

Ο παραιτηθείς υπουργός- ο οποίος είχε στην ουσία εκδιωχθεί το 2010 από τον πρωθυπουργικό θώκο και την κεφαλή της παράταξης, με την Γκίλαρντ να αναλαμβάνει κατόπιν τα ηνία- δήλωσε ότι θα συμβουλευτεί πρώτα την οικογένεια και το περιβάλλον του προτού κάνει κάποια ανακοίνωση για το μέλλον του, χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση μια «σαπουνόπερα» στην οποία αρνείται να λάβει μέρος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...