Ομπάμα: Το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει για μια επίθεση στο Ιράν

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ότι δεν σκέφτεται το Ισραήλ έχει αποφασίσει αν θα επιτεθεί στο Ιράν πάνω επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα, μια αντιπαράθεση που έχει τη Μέση Ανατολή στην άκρη..

Ο πρόεδρος προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους συμμάχους και εχθρούς όσο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σε lockstep με το Ισραήλ για την επίλυση της κρίσης, "ελπίζουμε διπλωματικά».
Τα σχόλια του Ομπάμα ήρθε ως σημαντική σύμμαχοι του Ισραήλ στη Δύση εργαζόμαστε σκληρά για να μιλήσουμε έξω από μια μονομερή στρατιωτική απεργία στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, υποστηρίζοντας σθεναρά ότι μια επίθεση θα ενισχύσει τελικά μόνο το καθεστώς της Τεχεράνης. Το Ισραήλ φοβάται ότι το Ιράν πλησιάζει γρήγορα σε σημείο στο οποίο μια περιορισμένη στρατιωτική επίθεση δεν θα είναι πλέον αρκετό για να αποτρέψει μια ιρανική βόμβα.
«Δεν νομίζω ότι το Ισραήλ έχει λάβει απόφαση για το τι πρέπει να κάνω», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας προ-Super Bowl συνέντευξη με το NBC. Επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αφαιρεθεί καμία επιλογή από την εξέταση για την αντιμετώπιση του Ιράν - ένας υπαινιγμός για στρατιωτική επέμβαση - αλλά τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν μια διπλωματική λύση χτισμένο γύρω από ένα συνασπισμό κόσμο.
Το Ιράν επιμένει πυρηνικά επιδιώξεις του είναι για ειρηνικούς σκοπούς δεν είναι πολιτικό, μια βόμβα.

Μετά από χρόνια οι ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ηγέτες του κόσμου παρουσιάζουν τώρα πραγματική ανησυχία ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία σύντομα - μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη πόλεμο και να διαταράξουν την διεθνή οικονομία.
Καθεστώς του Ιράν λέει ότι θέλει να σβήσει το εβραϊκό κράτος, και η Δύση κατηγορεί για τη συναρμολόγηση του υλικού και την τεχνογνωσία για να κατασκευάσουν πυρηνική βόμβα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Αμυνας Λέον Πανέτα δεν θα αμφισβητήσει μια έκθεση που πιστεύει ότι το Ισραήλ μπορεί να επιτεθεί στο Ιράν αυτή την άνοιξη, σε μια προσπάθεια να γυρίσουν πίσω το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο Ομπάμα αρνήθηκε να πει κατά πόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ειδοποιηθείτε από το Ισραήλ πριν από κάθε ενδεχόμενη απεργία στο Ιράν.
"Θα πω ότι έχουμε μια στενότερη στρατιωτική και μυστικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών μας από ό, τι έχουμε ποτέ," είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας, "Πρόκειται να είναι σίγουροι ότι εργαζόμαστε σε lockstep καθώς προχωράμε να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό - ελπίζουμε διπλωματικά ».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εν λόγω πρωτοβουλία πειθώ, έστω κι αν η Ουάσιγκτον έχει σε μεγάλο βαθμό στο συμπέρασμα ότι έξω από το επιχείρημα θα έχει μικρή επίδραση στην ισραηλινή λήψης αποφάσεων.
«Οποιοδήποτε είδος των πρόσθετων στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο εσωτερικό του κόλπου είναι ενοχλητική και έχει μια μεγάλη επίδραση σε μας", δήλωσε ο Ομπάμα. "Θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση στις τιμές του πετρελαίου. Έχουμε ακόμη στρατιώτες στο Αφγανιστάν, η οποία συνορεύει με το Ιράν."
Όσον αφορά τον κίνδυνο αντιποίνων από το Ιράν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ομπάμα είπε: «Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι έχουν τις δυνατότητες ή προθέσεις τώρα."
Ο Ομπάμα είπε ότι το Ιράν έχει αισθάνονται το τσίμπημα των κυρώσεων, αλλά το Ισραήλ δικαιολογημένα ανησυχούν για την ασφάλειά του.
Στην οικονομία, ο Ομπάμα πίεσε για μια πρόβλεψη που έκανε πριν από τρία χρόνια στο Super Bowl Κυριακή: ". Αν δεν γίνει αυτό, μέσα σε τρία χρόνια, τότε υπάρχει το gonna να είναι μια μακροπρόθεσμη πρόταση" Ρεπουμπλικανικό ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων Mitt Romney, η επικρατέστερη για το GOP προεδρικό διορισμό, έχουν κατασχεθεί σε αυτή την παρατήρηση, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πληγώνει οικονομικά.
Ο Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή, «Μου αξίζει μια δεύτερη θητεία, αλλά εμείς δεν γίνεται."
Είπε ότι η κατεύθυνση της οικονομίας έχει γυρίσει γύρω από σημαντικά πριν από τρία χρόνια, που δείχνουν προς μια νέα έκθεση εργασίας την περασμένη εβδομάδα η οποία έδειξε αύξηση των προσλήψεων.
Ο πρόεδρος, εν τω μεταξύ, αρνήθηκε επανειλημμένα να λάβει θέση επί της οποίας η ομάδα θα κερδίσει το μεγάλο παιχνίδι από μόνη της: Γίγαντες της Νέας Υόρκης ή της Νέας Αγγλίας Πατριώτες;
"Δεν πρόκειται να με πάρει», είπε ο Ομπάμα Matt Lauer του NBC. "Πάω να ψάξουν για ένα μεγάλο παιχνίδι."
Ο Πρόεδρος παρακολούθησε το παιχνίδι - το οποίο κέρδισε το Γίγαντες, 21-17 - στο Λευκό Οίκο με την οικογένειά του.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...