Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln έπλευσε μέσω των στενών του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο

Στο USS Abraham Lincoln (AP) - Ο Αμερικανός αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln  έπλευσε  μέσω των στενών του Ορμούζ  στόν Περσικό Κόλπο, χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά του Ιράν..

Αλλά δεν υπήρξαν επεισόδια την Τρίτη, όπως το Lincoln »της ομάδας μάχης διέσχισαν μέσα από το στενό, το οποίο το Ιράν έχει απειλήσει ότι θα κλείσει σε αντίποινα για τη θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων Δυτική.
Αρκετά ελικόπτερα των ΗΠΑ πλαισιώνεται από την ομάδα του μεταφορέα σε όλο το ταξίδι από τον Κόλπο. Φορείς ραντάρ επίσης πήρε ένα ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος και ελικόπτερο επιτήρησης στον εναέριο χώρο του Ιράν, κοντά στο στενό, η οποία ελέγχεται από κοινού από το Ιράν και το Ομάν.
Ο Λίνκολν μπήκε στο κόλπο τον περασμένο μήνα εν μέσω αυξημένων εντάσεων με το Ιράν. Έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την παροχή συνδρομής στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ξεκινώντας από την Πέμπτη.
Το Ιράν μία μόλις ημέρα πριν είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον να μην επιτρέψει την επιστροφή αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις.

πηγη    Eπιμέλεια planet stars

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...