Από τη δόξα στο άδοξο τέλος Whitney Houston: Το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής της

H Whitney Elizabeth Houston γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ στις 9 Αυγούστου 1963. Σε ηλικία 14 ετών, ο Μάικλ Ζάνγκερ (Michael Zanger) της πρόσφερε το πρώτο της συμβόλαιο.. το οποίο όμως αναγκάστηκε να αρνηθεί, ύστερα από την επιμονή της μαμάς Σίσι να τελειώσει πρώτα το σχολείο. 

Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια γι' αυτήν, καθώς κάποια στιγμή την ακούει ο διάσημος μουσικός παραγωγός Clive Davis, ο οποίος τρελαίνεται με τη φωνή της. Η καριέρα ξεκινάει. Τεράστιες πωλήσεις, μουσικά βραβεία, φανατικοί οπαδοί σε όλον τον κόσμο και μια λάμψη μοναδική -η Houston αποκτάει τα πάντα. 

Ο Bobby Brown θα γίνει ο μοιραίος άντρας της ζωής της, ο άντρας που της αλλάζει τη ζωή. Τη δέρνει και τη μυεί στον καταστροφικό κόσμο των ναρκωτικών. Η Houston παίρνει την κάτω βόλτα. Ακολουθούν κλινικές αποτοξίνωσης, θλιβερές εμφανίσεις και μια σταρ που παραπαίει σε κάθε της βήμα. 

Το 2010 η Houston δηλώνει «καθαρή». Λίγοι είναι αυτοί που το πιστεύουν.  Οι προσωπικοί της δαίμονες εξακολουθούν να την καταδιώκουν. 

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, σε ηλικία 48 χρόνων, αφήνει την τελευταία της πνοή στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, όπου διέμενε. 

Η δόση ηρεμιστικών φαρμάκων Zanax, ποτού και ό,τι άλλο δείξει η νεκροψία έμελλε να είναι μοιραία
 
1965, Χιούστον. Η μητέρα της έκανε φωνητικά στον Elvis Presley, η ξαδέρφη της ήταν η σούπερ σταρ Dionne Warwick και η γιαγιά της η Aretha Franklin.
 
Στην εφηβεία της εργάστηκε ως μοντέλο στα περιοδικά Seventeen, Glamour και Cosmopolitan. Παράλληλα τραγουδούσε και σε clubs στη Νέα Υόρκη.
 
1979. Με τον παραγωγό Clive Davis, τον άνθρωπο που την ανακάλυψε και ήταν για 25 χρόνια ο μέντορά της.
 
1985.  Ένα αστέρι γεννιέται. Η Whitney Houston παρουσιάζει το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο το όνομά της. Οι New York Times κάνουν λόγο για μια μοναδική και ιδιαίτερη φωνή.
 
23 Μαρτίου 1987. Στα Soul Train awards, όταν το όνομά της συζητιέται ήδη σε όλον τον κόσμο και οι πωλήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο
 
1987. Στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ της I Wanna Dance with Somebody.
 
Τραγουδώντας στο στάδιο Wembley, 1988.
 
Με τη μητέρα της, Cissy Houston, σε αφιέρωμα του MTV, στη Νέα Υόρκη, 1989
 
Με τον Bobby Brown, στο γάμο τους, 1992. Όταν όλα φαίνονταν καλά. Είναι η χρονιά που γύρισε την ταινία The Bodyguard.
 
Στις 4 Μαρτίου 1993 η Houston έφερε στον κόσμο την κόρη της, Bobbi Kristina Brown. «Είναι η μεγαλύτερη έμπνευσή μου» θα πει.
 
Χαμογελαστή και βραβευμένη στα 42α  Βραβεία Grammy’s, έχοντας ψηφιστεί ως η καλύτερη r’n’b φωνή. Φεβρουάριος 2000.
 
Houston και Brown εμφανίστηκαν όλο χαμόγελα στο pre-Grammy’s πάρτι, τον Φεβρουάριο του 2000. Οι φήμες μιλούσαν για εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά.  Ένα μήνα αργότερα σε έλεγχο στο αεροδρόμιο της Χαβάη βρίσκεται στη βαλίτσα της Houston μαριχουάνα.
 
Υπερβολικά αδύνατη και με εμφανή τα σημάδια της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το ποτό, 2001.
 
.  Παλεύοντας με τα ναρκωτικά και κάνοντας θλιβερές εμφανίσεις όπως αυτή, 2005.
 
15 Με την αγαπημένη κόρη της, Bobbi Kristina. Μαμά και κόρη τραγουδούν στην εκπομπή του ABC Good Morning America, στη Νέα Υόρκη, 1 Σεπτεμβρίου 2009.
 
Η τελευταία της εμφάνιση, 9 Φεβρουαρίου 2012, στο πάρτι που γίνεται πριν από τα βραβεία Grammys.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...