Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός!


Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός! Ο μοναδικός πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο Θρύλος μας! Τεράστια νίκη μέσα στην παγωμένη Μόσχα επί της Ρούμπιν με 1-0, χάρη στο γκολ του Φουστέρ στο 71, παρά τις τεράστιες..
αντιξοότητες. Ο Ολυμπιακός είναι πια μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, παρότι:
Έπαιξε χωρίς τον Αβραάμ και με τον Μέλμπεργκ νοκ άουτ από το πρώτο ημίχρονο. Αλλά ο Παπάζογλου και ο Μαρκάνο ήταν παλικάρια.
Έπαιξε με δέκα παίκτες αμέσως μετά το γκολ λόγω της αποβολής του έξοχου Μέγιερι, αλλά ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Κάρολ έπιασε το πέναλτι και κράτησε τη μεγάλη νίκη.
Αγωνίστηκε σε πολικές συνθήκες, αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος από τους Ρώσους και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι.
Μια από τις πιο μάγκικες νίκες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και γερό θεμέλιο πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης, κρίθηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο:
Στο 70 ο Μακούν κάνει κεφαλιά στο δοκάρι και οι Ρώσοι διώχνουν σε κόρνερ. Ο Μιραλάς εκτελεί, ο γκολκίπερ διώχνει προσωρινά κι ο Φουστέρ την καρφώνει στα δίχτυα! Στην πρώτη επίθεση της Ρούμπιν μετά το γκολ, ο Σέρβος διαιτητής δίνει αμφισβητούμενο πέναλτι και αποβάλλει τον Μέγιερι! Ο Κάρολ μπαίνει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ψαρεύει τον Νάτκο και κάνει μια τεράστια απόκρουση.
Ο Θρύλος αντέχει με δέκα παίκτες μέχρι το φινάλε, αφού όλοι υπερέβαλλαν εαυτούς και ειδικά ο Παπάζογλου στο τέλος και φτάνει στη σπουδαία επικράτηση.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Επιχείρησαν να πνίξουν από την αρχήξ την Ρούμπιν, αλλά δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να σκοράρουν. Παρότι έκαναν πολλές φάσεις Με τον Μανιάτη στο 15, τον Μιραλάς στο 16, τον Χολέμπας στο 17, τον Φουστέρ στο 19, τον Τζεμπούρ στο 39. Οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε μια φορά τον Μέγιερι!!!
Ο Ολυμπιακός άρχισε να δυσκολεύεται στην επανάληψη με τις αλλάγές στο σύστημα της Καζάν, αλλά κυρίως λόγω της κούρασης των παικτών μας. Ο Μέγιερι έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Βαλντέζ στο 48, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Μακούν στο 51 από την έξοχη σέντρα του Τοροσίδη.
Ακολούθησε παιχνίδι τακτικής στο κέντρο μέχρι το τρίλεπτο της φωτιάς και της μεγάλης νίκης.
Ο Βαλβέρδε δεν είχε τον Αβραάμ, έχασε τον άτυχο Μέλμπεργκ πουτραυματίστηκε πολύ νωρίς σε σύγκρουση με τον Μέγιερι, δεν έβαλε καθόλου Ιμπαγάσα και Καζίμ, αλλά ο Θρύλος έχει μεγάλη ποιότητα σε όλο το ρόστερ του.
Μεγάλο ματς έκανε ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ένα πραγματικό κομπιούτερ στη μεσαία γραμμή. Ήρωας και μορφή του αγώνα ο Ρόι Κάρολ, αλλά εξαιρετικός και ο Μέγιερι που ορκίζεται ότι δεν έκανε πέναλτι στο 72. Ο Μιραλάς διέλυσε και την άμυνα της Καζάν, ο Μακούν με τον Μανιάτη ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο. Ο Φουστέρ με το γκολ έδειξε γιατί πάντοτε είναι χρήσιμος, τεράστιο ματς από τον Τάσο Παπάζογλου ενώ μεγάλη ήταν η ψυχή του Τοροσίδη και η προσφορά των Μαρκάνο-Χολέμπας. Ο Τζεμπούρ έδωσε τις μάχες του μπροστά, ήταν στο ξεκίνημα μέσα στις φάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει. Όλοι τους ήταν υπέροχοι και ο Μοδέστο το ίδιο στο τελευταίο τέταρτο.
Ναι ρε Θρύλε μου. Βουκουρέστι Ερχόμαστεεεεεεε!!!
Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίγιεφ): Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νάτσο, Καραντενίζ, Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι), Βαλντές (82' Μάρτινς).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (33' λ.τρ. Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (81' Μοδέστο)..VIDEO

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...