Επιστροφή στη Φουκουσίμα για 16.000 κατοίκους Αίρεται η απαγόρευση εισόδου σε τρεις πόλεις στην απαγορευμένη ζώνη

Τόκιο, Ιαπωνία
Η Ιαπωνία πρόκειται να άρει τον Απρίλιο την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένες πόλεις του νομού της Φουκουσίμα που είχαν χαρακτηριστεί απαγορευμένες ζώνες επειδή ήταν πολύ κοντά..

στον πυρηνικό σταθμό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα.
Μετά τον σεισμό των εννέα βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε, τα οποία προκάλεσαν το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στον κόσμο έπειτα από αυτό του Τσερνόμπιλ, η ιαπωνική κυβέρνηση εκκένωσε την περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην οποία ζούσαν περίπου 80.000 άνθρωποι.
Η απαγόρευση εισόδου θα αρθεί την Κυριακή για την Ταμούρα, την Καβαούτσι και από τα μέσα Απριλίου από την Μιναμισόμα, τρεις από τις 11 πόλεις που βρίσκονται εντός της ακτίνας αυτής των 20 χιλιομέτρων.
Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφουν 16.00 άνθρωποι.
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Δεκέμβριο την εν ψυχρώ διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Μετά την άρση της απαγόρευσης εισόδου, η κυβέρνηση θα καταχωρήσει σε τρεις ζώνες περιοχές των τριών πόλεων ανάλογα με τα επίπεδα της ραδιενέργειας.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές κατευθυντήριες οδηγίες ασφαλείας, σε περιοχές όπου οι ετήσιες μετρήσεις ραδιενέργειας θα βρίσκονται κάτω από τα 20 μιλισίβερτ (mSv) ανά έτος, οι κάτοικοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν μόνιμα με την πρώτη ευκαιρία μετά την απολύμανση της περιοχής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...