Με το "χρυσό" γκολ του Νίκου Λαζαρίδη στο 79' ο Άρης πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με το "χρυσό" γκολ του Νίκου Λαζαρίδη στο 79' ο Άρης πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο αρχηγός του Άρη εκμεταλεύτηκε την κακή έξοδο του Αραμπατζή μετά από..
εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν η κυρίαρχος στον αγώνα καθώς μετά από ένα εικοσάλεπτο "φωτιά" έφτασε τουλάχιστον τέσσερις φορές μία ανάσα από την επίτευξη του γκολ. Μόλις στο 8' ο Νίκος Λυμπερόπουλος έβγαλε εξαιρετική παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο "Λύμπε" βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε κόντρασε στον Παπαστεργιανό και κατέληξε κόρνερ. Χρειάστηκαν να περάσουν μόλις 2 λπετά για να απειλήσει και πάλι η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Ο Δημήτρης Σιαλμάς μετά από καταπληκτική σέντρα του Βάργκας βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη όμως ο τερματοφύλακας του Άρη έσωσε με τα πόδια.


Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου κέρδιζαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους τους. Παρ' όλα αυτά το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Μανουέλ Μασάδο ήξερε ότι έπρεπε να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του η οποία έπασχε σε πολλούς τομείς και με τις δύο αλλαγές που πραγματοποίησε στην επανάληψη με τους Φατί και Ακόστα να περνούν στις θέσεις των Παπαστεργιανού και Τριανταφυλλάκου άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο των γηπεδούχων.


Ο Άρης ήταν η ομάδας που έκανε παιχνίδι στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να φαίνεται ότι είχε μείνει στις χαμένες ευκαιρίες.


Παρά την πρωτβουλία των κινήσεων οι ποδοσφαιριστές του Μασάδο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιριά στα καρέ του Αραμπατζή και ουσιαστικά στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Λαζαρίδη. Η ΑΕΚ πίεσε στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια φάση αφού επιχειρούσε με ανορθόδοξο τρόπο.


Για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου η ήττα αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την συμμετοχή της ΑΕΚ στα πλέι οφ της Supereleague καθώς πλέον νιώθει "καυτή" την ανάσα του Ατρόμητου ο οποίος βρίσκεται έναν βαθμό πίσω και με ένα ματς λιγότερο.


Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου, δήλωσε: "Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει που στο πρώτο μέρος έπρεπε να ήταν 0-3 το χάσαμε από ένα στημένο. Τι να κάνουμε; Πρέπει να συνεχίσουμε".


Από την πλευρά του ο Μανουέλ Μασάδο, είπε: "Ξεκινήσαμε άσχημα και κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Αλλάξαμε πολλά στο ημλξχρονο και η ποιότητα των παικτών μου φάνηκε και πήραμε τη νίκη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε όσους βαθμούς χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο τον πλέι οφ".


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...