Το νέο album του Santana στις 14 Μαΐου

Το Shape Shifter είναι το 36ο album του Carlos Santana και το πρώτο στο νέο του labelStarfaith Records. Θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου και θα περιέχει 13 instrumental τραγούδια με την αναγνωρίσιμη κλασσική κιθάρα και τη παγκόσμιας κλάσης μπάντας του Santana..

 (Μόνο ένα τραγούδι περιέχει φωνητικά από τους lead vocalists του Santana Andy Vargas και Tony Lindsay). Το album είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία από το iTunes.
Ο Carlos αφιέρωσε το album στους Ιθαγενείς Ινδιάνους της Αμερικής.
Ο ίδιος δηλώνει: «Ενθαρρύνω όλους από όλες τις χώρες (που δεν το έχουν κάνει ακόμα) να αναγνωρίσουν τους πρώτους ανθρώπους της γης τους και να το κάνουν μια συλλογική παγκόσμια προσπάθεια»
 Το Shape Shifter αποτελείται ως επί το πλείστον από πρωτότυπες συνθέσεις όπου ο Carlos είχε στην άκρη για ένα τέτοιο project - το οποίο οι fans ανυπομονούσαν αρκετά χρόνια τώρα - και προσεκτικά επέλεξε κάθε τραγούδι του album. Η ροή των τραγουδιών μαζί με την  μαγική κιθάρα του Carlos και το πνεύμα πίσω από κάθε νότα κάνει την μουσική υπέροχη για όλους τους πολιτισμούς και όλες τις γλώσσες τους κόσμου, αυτή είναι η μουσική του Santana.
 Το ομότιτλο ηχογράφημα που ανοίγει το album ξεκινάει με ένα μελωδικό ακουστικό groove, με τον Carlos να διοχετεύει το πνεύμα των Ιθαγενών μέσω ψαλμωδίας. Στο ηχογράφημα συμμετέχει ο Dennis Chambers στα drums, ο Chester Thompson στο πιάνο και ο Benny Rietveld στο μπάσο (συμμετέχουν σε αρκετά tracks του album).
 Άλλα highlights είναι η mid-tempo διασκευή στο "Dom" του Touré Kunda – Έχει ξανά συνεργαστεί με τους Touré brothers στο "Africa Bamba" από το βραβευμένο με GRAMMY album το Supernatural. Το "Angelica Faith", το οποίο ο Carlos έγραψε μαζί με τονThompson, είναι μια –κλασσική- μπαλάντα Santana  όπως τα "Samba Pa Ti" και "Europa". Με το "Mr. Szabo", ο Carlos αποδίδει φόρο τιμής στον Gabor Szabo, όπου η μουσική του ήρθε στο προσκήνιο το 1970.
Το album περιέχει συνεργασίες, ανάμεσά τους στο "Never the Same Again", το οποίο οCarlos το έγραψε μαζί με τον παραγωγό Eric Bazilian και στο "In the Light of a New Day", το οποίο ξεκίνησε σαν demo, το οποίο o Narada Michael Walden το μοιράστηκε με τον Carlos. Το "Spark of the Divine" – συχνά το έπαιζε σε περιοδεία ως εισαγωγή για το “Black Magic Woman” – οδηγεί στο "Macumba in Budapest", το ένα από τα δύο τραγούδια που ο Carlos έγραψε και έκανε παραγωγή μαζί με τον Walter Afanasieff – το τραγούδι μεταμορφώνεται σε ένα classic Santana latin jam με την συμμετοχή του Raul Rekow στα congas και τον Karl Perazzo στα κρουστά. Το δεύτερο, "Eres La Luz", το μοναδικό τραγούδι που έχει φωνητικά, υπογραμμίζει το ακαταμάχητο Latin groove που ενσωματώνει την ουσία της μουσικής του Santana.
Το Shape Shifter ολοκληρώνεται με δύο τραγούδια που είναι συνεργασίες του Carlos με τον γιο του, τον μουσικό Salvador Santana-ο οποίος παίζει πιάνο και στα δύο- ανάμεσά τους και στο ξεσηκωτικό "Canula". Το τελευταίο τραγούδι, "Ah, Sweet Dancer", είναι ένα τραγούδι που ο Carlos πρώτο άκουσε σε ένα taxi στην Γερμανία-το αγόρασε από ένα τοπικό δισκοπωλείο και ξεκίνησε να το τραγουδάει τακτικά στην περιοδεία του. Το album περιέχει μόνο soulful solos από τον πατέρα και τον γιο, προσφέροντας ένα κομψό αποτέλεσμα, τοShape Shifter.
Από τότε που ξεκίνησε ο Santana στην Bay Area μουσική σκηνή του San Francisco την δεκαετία του 1960, έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, έχουν βρεθεί πάνω από 100 εκατομμύρια fans στις συναυλίες του παγκοσμίως και έχει μπει στο Rock Hall Of Fame. Ο Santana έχει κερδίσει 10 GRAMMY, ανάμεσά τους τα εννέα που πήρε για τοSupernatural το 1999. Με την κυκλοφορία του Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time¬ το 2010 ο Santana έγινε ένας από τους δύο καλλιτέχνες (οι άλλοι είναι οι Rolling Stones) στην ιστορία του Billboard που έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα Top Ten album κάθε δεκαετία από τα 60s. Μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων, ο Carlos Santana βρίσκεται στο #20 στην λίστα του Rolling Stone με τους "100 Greatest Guitarists of All Time".
Track List

1. Shape Shifter
2. Dom
3. Nomad
4. Metatron
5. Angelica Faith
6. Never The Same Again
7. In The Light of a New Day
8. Spark of the Divine
9. Macumba In Budapest
10. Mr. Szabo
11. Erez La Luz
12. Canula
13. Ah, Sweet Dancer

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...