Συγχώνευση του Android με το Linux

Στις 18 Μαρτίου 2012 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του πυρήνα 3.3 του Linux.
Το κυριότερο νέο χαρακτηριστικό είναι η συγχώνευση του κώδικα του Android με αυτόν του Linux. Αυτό θα έχει ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη συσκευών Android με τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις του Linux..
Οι πυρήνες του Linux και του Android συγχωνεύονται. Περίπου, γιατί ο πυρήνας του Linux 3.3 περιλαμβάνει πάνω από 7000 γραμμές κώδικα προερχόμενου από το Android, και πρόκειται κυρίως για οδηγούς. Αυτή η ποσότητα αντιπροσωπεύει μια σταγόνα νερό σε σύγκριση με τις 15 εκατομμύρια γραμμές κώδικα του Linux. H συγχώνευση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά οι προγραμματιστές του Linux και του Android έρχονται όλο και πιο κοντά, κάτι που είχε ήδη συμβεί το 2010, αλλά κάποιες διαμάχες μεταξύ των δυο κοινοτήτων σταμάτησαν τη διαδικασία. Το Android 4.0 Ice Cream Sandwich είναι βασισμένο σε μια παλαιότερη έκδοση 3.0.8 του πυρήνα του Linux.

Στις 18 Μαρτίου 2012, κυκλοφόρησε η μείζουσα έκδοση 3.3 του Linux. Αυτή η συγχώνευση κώδικα θα επιτρέψει στους προγραμματιστές συσκευών Android να ενσωματώσουν τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις του Linux, αλλά επίσης θα επιτρέψει στις μελλοντικές εκδόσεις του Linux τη μεταφορά των εφαρμογών Android στο ελεύθερο λειτουργικό σύστημα.


Αυτή η νέα έκδοση του Linux 3.3 εισάγει και άλλες τροποποιήσεις: βελτίωση του συστήματος αρχείων Btrfs για καλύτερη αναδιανομή των δεδομένων σε ένα σύμπλεγμα δίσκων σε Raid, και άλλα νέα χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την προτεραιότητα κυκλοφορίας δικτύου, την υποστήριξη εκκίνησης EFI, τη διαχείριση μνήμης, και την ασφάλεια.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...