Γεύση από ελληνική κουζίνα στο Λευκό Οίκο

Η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου διατηρεί το δικό της εστιατόριο με ελληνική κουζίνα.

Από τον Οκτώβριο έχει ανοίξει «το Loi restaurant» στην καρδιά του Μανχάταν και έχει ήδη αποσπάσει το πρώτο βραβείο από το περιοδικό New York Magazine για τα περίφημα ντολμαδάκια της, ενώ το όνομά της βρίσκεται στη λίστα με τους 40 κορυφαίους μάγειρες του κόσμου..



Πρόσφατα λοιπόν, πήρε γεύση από την ελληνική κουζίνα και ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Αμερική, έφαγε από τα χεράκια της Ελληνίδας σεφ.

Η κυρία Μαρία Λόη ήταν επικεφαλής της δεξίωσης που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος σε περίπου 300 καλεσμένους στο Blair House δίπλα από το Λευκό Οίκο και έφτιαξε σπανακόπιτα, μουσακά, χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια και φυσικά μπακλαβά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του ενθουσιάστηκαν από τη μαγειρική της κυρίας Λόη και υποσχέθηκαν σύντομα να επισκεφθούν και το εστιατόριό της, ώστε να απολαύσουν και τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.

Η Ελληνίδα μαγείρισσα είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα και δεν δίστασε να μιλήσει για την απλότητα που τον διακρίνει.

Όπως δήλωσε,  «ο πρόεδρος ήταν άμεσος, απλός και του άρεσε πολύ η σπανακόπιτα και ο μπακλαβάς. Λατρεύει το μέλι και έχω να σας πω ότι στον κήπο του Λευκού Οίκου υπάρχει και μελίσσι».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...