ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΒΑΓΟΝΙ ΣΥΡΜΟΥ Στην δημοσιότητα φωτογραφίες της βόμβας στο μετρό

Στην δημοσιότητα φωτογραφίες της βόμβας στο μετρό Φωτογραφίες από τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο σε συρμό του μετρό, έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία..

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε μία πράσινη, χάρτινη σακούλα και βρέθηκε στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που εκτελούσε το το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Αιγάλεω. Ο συρμός έφτασε στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στις 17:18.
Η ΕΛΑΣ συστήνει σε όσους εκ των επιβατών του εν λόγω συρμού, αντιλήφθηκαν οτιδήποτε σχετικό με τον μηχανισμό αυτό ή το άτομο/α που τον μετέφερε/αν, να επικοινωνήσουν με τις τηλεφωνικές γραμμές 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Το χρονικό
Στην δημοσιότητα φωτογραφίες της βόμβας στο μετρό
Συναγερμός σήμανε στις 5:37 το απόγευμα του Σαββάτου στον σταθμό του Αιγάλεω, όταν οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν την αστυνομία πως ένα «παράξενο» εύρημα εντοπίστηκε στον συρμό. Ενα τετράλιτρο μπετόνι βενζίνης, μπαταρίες, καλώδια, ένας διακόπτης και μία αντίσταση στην οποία κατέληγε το εύφλεκτο υλικό ήταν τα υλικά που βρέθηκαν μέσα σε χαρακτηριστική πράσινη τσάντα, πάνω σε κάθισμα του τελευταίου συρμού.
Στην δημοσιότητα φωτογραφίες της βόμβας στο μετρό
Ενα λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και η παρατηρητικότητα του μηχανοδηγού στον έλεγχο ρουτίνας που προηγήθηκε του επόμενου δρομολογίου του συγκεκριμένου τρένου, έφερε την Αντιτρομοκρατική αντιμέτωπη με έναν ενεργοποιημένο βομβιστικό μηχανισμό
Στην δημοσιότητα φωτογραφίες της βόμβας στο μετρό
Αμέσως, ο σταθμός εκκενώθηκε. Στο σημείο έσπευσαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αλλά και από το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.
Την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...