ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ Τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Costa Allegra

Τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Costa Allegra Στο λιμάνι του Μάχε στις Σεϋχέλλες έφτασε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra που ενώ έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό, έμεινε χωρίς ρεύμα, μετά από φωτιά στο..
μηχανοστάσιο. Η άφιξη σηματοδοτεί το τέλος ενός «εφιαλτικού», όπως το περιέγραψαν οι επιβάτες, ταξιδιού.

Το κρουαζιερόπλοιο με 1049 ταξιδιώτες και πλήρωμα, το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρεία με το Costa Concordia που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου στο νησάκι Τζίλιο της Ιταλίας, ρυμουλκήθηκε μέχρι το λιμάνι του Μαχε στις Σεϋχέλλες, από γαλλικό αλιευτικό. Είχε μείνει ακυβέρνητο ως τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα στο μηχανοστάσιό του κι ενώ έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό.
Ελικόπτερο έριχνε προμήθειες στους επιβάτες οι οποίοι πέρασαν τρεις ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς χωρίς κλιματισμό, μετά το μπλακ-άουτ που προκλήθηκε εξαιτίας της φωτιάς. Γι' αυτό και πολλοί επέλεξαν να παραμείνουν στο κατάστρωμα, ώστε να επωφεληθούν από το δροσερό αεράκι.

Ασθενοφόρα, ομάδα γιατρών του Ερυθρού Σταυρού, ένας αριθμός μικρών λεωφορείων, αλλά και περίπου 30 δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ περίμεναν τους επιβάτες που προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ).
Τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Costa Allegra
Οι αποσκευές τους, οι οποίες είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι νωρίτερα με πλοιάρια, όταν ακόμα το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν στ΄ανοικτά της Βικτώρια, είχαν ήδη φορτωθεί στα μικρά λεωφορεία που περίμεναν τους επιβάτες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crοciere έκανε κράτηση για περισσότερες από 600 αεροπορικές θέσεις καθώς επίσης για 400 δωμάτια ξενοδοχείων.
Τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Costa Allegra
Σύμφωνα με την Costa Crociere, οι 376 από τους επιβάτες αποδέχθηκαν την προσφορά της εταιρείας να παρατείνουν με έξοδά της τις διακοπές τους στις Σεϊχέλλες, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι τελειώνουν αύριο. Οι υπόλοιποι επιβάτες θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τις πατρίδες τους.
Τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Costa Allegra
Το τέλος ενός εφιαλτικού ταξιδιού
Η άφιξη του Costa Allegra στο λιμάνι της Βικτώρια, σηματοδοτεί το τέλος ενός επίπονου ταξιδιού.
Τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Costa Allegra
«Την πρώτη μέρα ήταν εντάξει, αλλά η κατάσταση δεν σταμάτησε να χειροτερεύει, ήταν μια φρίκη…Δεν υπήρχε ηλεκτρικό, ούτε τουαλέτα, μετά βίας μπορούσα να κοιμηθώ στην γέφυρα με όλους αυτούς τους ανθρώπους, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο»" λέει με τρεμάμενη φωνή ο 80χρονος Ανρί, Γάλλος επιβάτης.

Η 62χρονη Βελγίδα Αλένα Νταέμ, δηλώνει ανακουφισμένη και περιγράφει κι εκείνη τον εφιάλτη: "Ηταν ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. 'Ημαστε αναγκασμένοι να κοιμόμαστε στη γέφυρα, γιατί δε λειτουργούσαν τα κλιματιστικά αφού δεν υπήρχε ρεύμα και εξαιτίας της δυσοσμίας στις καμπίνες γιατί δε λειτουργούσαν ούτε τα καζανάκια στις τουαλέτες. Υπήρχαν τρόφιμα, αλλά δεν μπορούσαμε να φάμε τίποτα που έπρεπε να μαγειρευτεί. Τρώγαμε πολύ ψωμί".

Το πλοίο, συνόδευσαν ως το Μαχε, σκάφη της ακτοφυλακής των Σεϋχελλών για ν΄αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση σομαλών πειρατών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...