ΚΡ. ΤΣΑΝΕΙ Ενοχος δήλωσε ο χάκερ των σταρ

Ο 35χρονος Αμερικανός Κρ. Τσάνεϊ έπεσε στη φάκα της επιχείρησης «Χακεράτσι» του FBI. Είχε διακινήσει στο Ιντερνετ πικάντικες φωτογραφίες που υπέκλεψε από τις ηθοποιούς Σκάρλετ Γιόχανσον και Μίλα Κούνις και από την τραγουδίστρια της ποπ Κριστίνα ΑγκιλέραΗ Κριστίνα..
Αγκιλέρα, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Μίλα Κούνις είναι τα τρία πιο διάσημα θύματα του χάκερ των σταρΕνοχος για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και για την παράνομη διακίνησή τους δήλωσε ότι είναι ο 35χρονος Αμερικανός Κρίστοφερ Τσάνεϊ, που ήταν υπεύθυνος για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο προσωπικών γυμνών φωτογραφιών διάσημων σταρ της βιομηχανίας του θεάματος, όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Μίλα Κούνις και η Κριστίνα Αγκιλέρα.Ο κάτοικος Τζάκσονβιλ της πολιτείας της Φλόριντας και πρώην υπάλληλος γραφείου, Κρίστοφερ Τσάνεϊ, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011 και η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα της επιχείρησης «Χακεράτσι» που έστησε το FBI για τον εντοπισμό του χάκερ που είχε εκθέσει γνωστές ηθοποιούς και τραγουδίστριες σαν άλλος παπαράτσι.Παρότι δήλωσε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του (παράνομη πρόσβαση σε προσωπικό υπολογιστή τρίτου, υποκλοπή και άλλα 9 κακουργήματα), ο Τσάνεϊ είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 60 χρόνια, ενώ το πρόστιμο μαζί με την αποζημίωση που καλείται να καταβάλει στα θύματά του ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ενοχος δήλωσε ο χάκερ των σταρ
Οπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει εναντίον του οι Αρχές, ο χάκερ είχε πρόσβαση συνολικά στους προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουλάχιστον 50 ανθρώπων που σχετίζονται με τη βιομηχανία του θεάματος από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011.
Οι υποκλοπές που κινητοποίησαν, όμως, τις αμερικανικές αρχές εναντίον του ήταν αυτές των γυμνών φωτογραφιών που είχε τραβήξει με το κινητό της η γνωστή ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον και προορίζονταν για τον τότε σύζυγό της Ράιαν Ρέινολντς, οι φωτογραφίες της Μίλα Κούνις σε ερωτική συνεύρεση με τον γνωστό τραγουδιστή Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και οι ημίγυμνες φωτογραφίες της τραγουδίστριας της ποπ Κριστίνα Αγκιλέρα.
Ενοχος δήλωσε ο χάκερ των σταρ
Εκτός αυτών, όμως, θύματα του Τσάνεϊ έπεσαν επίσης και πολλοί άλλοι σταρ που δεν θέλησαν να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ
Πώς παγίδευε τα θύματά του
Ο τρόπος με τον οποίο ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ κατάφερε να έχει πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των διάσημων ηθοποιών και τραγουδιστριών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Τσάνεϊ χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που παρέχουν οι ιστοσελίδες για να θυμούνται οι χρήστες τους κωδικούς εισόδου στο e-mail τους.
Ο 35χρονος χάκερ των σταρ, Κρίστοφερ Τσάνεϊ
Ο 35χρονος χάκερ των σταρ, Κρίστοφερ Τσάνεϊ
Ο χάκερ συμπλήρωνε όλες τις προσωπικές ερωτήσεις που χρειάζεται για να απαντήσει κάποιος για να λάβει τον κωδικό πρόσβασης που έχει ξεχάσει με στοιχεία που συγκέντρωνε για τα θύματά του μέσω του Διαδικτύου. Ετσι ύστερα από κάποιες προσπάθειες κατάφερνε να βρει τον κωδικό και να έχει πρόσβαση στα e-mail.
Εκεί μέσα από τις λίστες των επαφών της κάθε σταρ έβρισκε κι άλλους λογαριασμούς διασήμων, τους οποίους χάκαρε κι αυτούς. Στον σκληρό του δίσκο εκτός από φωτογραφίες πολλών διασήμων βρέθηκαν επίσης συμβόλαια, σενάρια και ένας φάκελος με λεπτομέρειες για τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων του.
ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ
Το μοιραίο λάθος...
Ο Τσάνεϊ σε πολλές περιπτώσεις έκανε ριψοκίνδυνες κινήσεις και αυτές ήταν τελικά που οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψή του. Για παράδειγμα, για να μπορέσει να βρει τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της τραγουδίστριας Κ. Αγκιλέρα, έστειλε ένα μήνυμα από τον λογαριασμό της στιλίστριας Σ. Χαρούς, που ζητούσε από την πελάτισσά της να της στείλει φωτογραφίες της με ελάχιστα ρούχα, ενώ κάπως έτσι πρέπει να την πάτησε και η Μίλα Κούνις. Αλλο ένα λάθος που έκανε ήταν ότι αφότου είχε δεχθεί επίσκεψη στο σπίτι του από πράκτορες του FBI, συνέχισε να χακάρει λογαριασμούς διασήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...