Δήλωσε ο Ομπάμα λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του με τον Νετανιάχου «Ιερή η υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ»!


Στην παραδοχή πως είναι «ιερή και απαραβίαστη η υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ» προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, επισημαίνοντας την ανάγκη να βοηθηθεί η χώρα αυτή για να διατηρήσει την «στρατιωτική της υπεροχή»..

Ο Ομπάμα παραβρέθηκε στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία και αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές αλλαγές που προκλήθηκαν από τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο από τις αρχές του 2011.

«Ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους μας στην περιοχή είναι να διασφαλίσουμε ότι η ιερή και απαραβίαστη δέσμευση που έχουμε απέναντι στην ασφάλεια του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί μόνο στην ενίσχυση των στρατιωτικών του δυνατοτήτων, ούτε μόνο στο να του επιτρέψουμε την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να συνεργαστούν με το Ισραήλ, για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης στην περιοχή. Και αυτό είναι δύσκολο», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο και όπως διευκρίνισε πριν από λίγες ημέρες, το Ιράν θα είναι το «βασικό θέμα» των συζητήσεων.

«Το Ιράν συνεχίζει να προχωρεί γρήγορα και με αλαζονεία στο πυρηνικό του πρόγραμμα, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας», επεσήμανε πρόσφατα ο ισραηλινός πρωθυπουργός. 

«Όλες οι εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται στο τραπέζι για το θέμα του Ιράν, αλλά πρόσθεσε πως το ισλαμικό καθεστώς δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο. Έχουμε λοιπόν τον χρόνο και την ελευθερία να συνεχίσουμε την πολιτική που εφαρμόζουμε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος», ανέφερε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...