Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel Πανευρωπαϊκό συνασπισμό κατά του Ολάντ συγκροτεί η Μέρκελ!

Συνασπισμό εναντίον της υποψηφιότητας του Γάλλου σοσιαλιστή και υποψήφιου Προέδρου της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ..
συγκροτεί η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”.

Το περιοδικό αναφέρει πως εκτός από την «συμπάθεια» στο πρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί η Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί από τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας. Στο πλευρό της η Σιδηρά Καγκελάριος βρίσκει σημαντικούς δεξιούς ηγέτες, όπως τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον Ισπανό Μαριάνο Ραχόι, ενώ στην «ανίερη συμμαχία» προσετέθη και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.


Σημειώνεται πως οι πληροφορίες του Spiegel έρχονται λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών κυρίου Γκουίντο Βεστερβέλε ο οποίος μέσω της εφημερίδας “Die Welt” κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της Γερμανίας να μην παρεμβαίνουν στις εξελίξεις στη Γαλλία.


Με τους Γάλλους Σοσιαλιστές να έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και επενδυτικών προγραμμάτων για τις ασθενέστερες χώρες, η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει στο πρόσωπο του ηγέτη των Γάλλων Σοσιαλιστών, Φρανοσυά Ολάντ, έναν μελλοντικό Όσκαρ Λαφοντέν, του ηγέτη της ριζοσπαστικής γερμανικής αριστεράς που έθεσε εν αμφιβόλω την πολιτική σταθερότητας που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ.


Στο πρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εξήρε τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σταθερότητα, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε έναν πιστό σύμμαχο και θιασώτη του «χρυσού κανόνα», της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων και της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. Πολιτική που κινδυνεύει με ακύρωση από την επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...