Στο στόχαστρο των Αρχών οι χρήστες του διαδικτύου Η κινεζική αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 1.065 υπόπτους και έχει σβήσει περισσότερα από 208.000 "βλαπτικά" μηνύματα στη διάρκεια μιας εκστρατείας "καθαρισμού" του Διαδικτύου που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα..

Οι διαχειριστές περισσοτέρων από 3.000 ιστοτόπων έχουν λάβει προειδοποιήσεις στη διάρκεια αυτής της εκστρατείας που έχει στόχο, όπως εξηγεί το πρακτορείο, το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, επικίνδυνων χημικών προϊόντων, αλλά και την πώληση ανθρωπίνων οργάνων και προσωπικών δεδομένων.
Εξάλλου σήμερα το Πεκίνο ανακοίνωσε σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση των μικρο-μπλογκ, το κλείσιμο πολλών ιστότοπων και τη σύλληψη ανθρώπων που κατηγορούνται ότι διασπείρουν "φήμες" για πραξικοπήμα στο Πεκίνο.
Οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες μικρο-μπλογκ στην Κίνα, η Sina Weibo και η Τencent QQ ανέστειλαν σήμερα τη δυνατότητα για τους χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν σχόλια, επισήμως για την καταπολέμηση των "φημολογιών".
Οι δύο κολοσσοί του Διαδικτύου επιβεβαίωσαν στους ιστότοπούς τους ότι το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...