Πόλο: Η Εθνική «βούλιαξε» τον Καναδά και πλέει για Λονδίνο Σπουδαία νίκη (10-2) των «χρυσών» κοριτσιών στο προολυμπιακό τουρνουά

Τα διαπιστευτήριά της ως ένα εκ των φαβορί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου κατέθεσε η εθνική πόλο γυναικών στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Αν το εντυπωσιακό 23-4 επί της..
Βραζιλίας στην πρεμιέρα των αγώνων θεωρήθηκε ως μια δυνατή προπόνηση και επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια ανίσχυρη ομάδα η σημερινή ευρεία νίκη της με 10-2 (2-0, 1-0, 2-1, 5-1) επί του Καναδά, εκ των διεκδικητών ενός ολυμπιακού εισιτηρίου, πιστοποίησε ότι η ελληνική ομάδα, φόρεσε και πάλι το... σκουφάκι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και πλέει αποφασιστικά για το Λονδίνο.
Πριν από δύο μήνες σε διεθνές τουρνουά στις ΗΠΑ η εθνική γυναικών είχε ηττηθεί με 10-7 από τον Καναδά, αλλά σήμερα αξιοποιώντας το μεγάλο όπλο της την άμυνα αποδιοργάνωσε τις βορειοαμερικάνες και σημείωσε μια πολύτιμη όσο και εντυπωσιακή νίκη. Η Ελλάδα χρειάζεται, πλέον, ισοπαλία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ολλανδία την Πέμπτη για να αγκαλιάσει την πρώτη θέση και να αντιμετωπίσει στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι την τέταρτη του άλλου ομίλου. Ολλανδία και Καναδάς οι δύο κατά τεκμήριον ισχυρότερες αντίπαλες της ελληνικής ομάδας στον α' όμιλο ήρθαν ισόπαλες (11-11) στο μεταξύ τους παιχνίδι στην πρεμιέρα. Η ελληνική ομάδα αύριο (Τετάρτη) αντιμετωπίζει το Καζακστάν που σήμερα ηττήθηκε (7-15) από την Ολλανδία.
Στον σημερινό αγώνα με τον Καναδά η εθνική γυναικών πήρε από την αρχή τα ηνία και έφθασε να προηγηθεί με 4-0 ενώ ο Καναδάς πέτυχε το πρώτο γκολ του στο 5.38 του τρίτου οκταλέπτου. Στη συνέχεια η Ελλάδα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1 και ο Καναδάς πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο 1.15 της τέταρτης περιόδου. Από κει και πέρα ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος της ομάδας του κ. Γιώργου Μορφέση η οποία είχε σχετικά καλό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (4/9) και σε μεγάλα κέφια στο σκοράρισμα την Αγγελική Γερόλυμου και την Χριστίνα Τσουκαλά που πέτυχαν από τρία γκολ.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Μελιδόνη, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Ότεν): Ρίντελ, Αλόγκμπο, Μοντόν, Σίκος 1, Μπεκάζι, Έγκενς Κ., Τόμιουκ, Περάλτ, Έγκενς Μ. 1, Ρόμπινσον, Κάμπελ, Ράντου, Μπρεντίν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...