Πάσχα στην Ελλάδα: 100 επιλογές για διαμονή... value for money

Στο Ναύπλιο ανεβαίνουμε τα πολλά σκαλιά στο Παλαμήδι και λαχανιασμένοι απολαμβάνουμε τη θέα. Κάτω, στην Παλιά Πόλη, τα ερωτευμένα ζευγάρια κάνουν βόλτα στα..
σοκάκια. Στην Ευρυτανία εξερευνούμε τα φαράγγια και τα μυστικά περάσματα ανάμεσα στις τεράστιες βουνοπλαγιές, ενώ το βράδυ το τζάκι τραβιέται ακόμα, εδώ στα 1.200 υψόμετρο. Στο Πήλιο όλα ξεκινούν από τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία της Πορταριάς. Συνεχίζουμε προς Ζαγορά και Τσαγκαράδα, κάνουμε μια στάση στο Μούρεσι, για να θαυμάσουμε τη θέα από ψηλά, και καταλήγουμε στα παραθαλάσσια χωριά. Δυτικότερα, στα χωριά της Ηπείρου, παίρνουμε μια γεύση αγροτουρισμού και στεκόμαστε πάλι, για άλλη μία φορά, εκστατικοί μπροστά στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Ανεβαίνουμε μέχρι τις γαλήνιες Πρέσπες, εκεί όπου το μυαλό καθαρίζει από το απέραντο τοπίο της λίμνης. Προς τα ανατολικά, η Μακεδονία εντυπωσιάζει με τα καταπράσινα λιβάδια και κτήματα, ενώ οι εύφορες πεδιάδες κινούνται παράλληλα με τη θάλασσα. Κατεβαίνουμε νότια, στο αιώνιο Αιγαίο πέλαγος, όπου τα σπίτια βάφονται με το εκτυφλωτικό λευκό και περιμένουν να υποδεχτούν τον κόσμο. Στους ελαιώνες της Μυτιλήνης, στα Μαστιχοχώρια της Χίου, στα πατατοχώραφα της Νάξου, στους αμπελώνες της Σαντορίνης, η ελληνική γη είναι ζωντανή και δουλεύεται ακόμα με το χέρι. Και ο κύκλος κλείνει στην Κρήτη: από τη Σητεία και τον Αγιο Νικόλαο, όπου ήδη φορούν κοντομάνικα, μέχρι τις κορυφές του Ψηλορείτη και των Λευκών Ορέων, όπου τα χιόνια δεν έχουν λιώσει ακόμα.
Η άνοιξη πλησιάζει, η Ελλάδα προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της τον φετινό βαρύ χειμώνα και να βάλει τα πολύχρωμα στολίδια της. Από κοντά και οι κατανυκτικές τελετές του Πάσχα βοηθούν στην αναγέννηση. Από τις φιλαρμονικές με τα πένθιμα εμβατήρια στο Λιστόν της Κέρκυρας μέχρι τις σειρές από σούβλες στη Ρούμελη και από τον πόλεμο των πυροτεχνημάτων στη Μάνη μέχρι τις ρουκέτες στη Χίο, αφήνουμε για λίγο στην άκρη την καθημερινότητα και βουτάμε στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί επιλέγουμε μια σειρά από οικονομικούς και πολύ φιλόξενους ξενώνες και σπίτια σε όλη την Ελλάδα.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...