Ντόρα Μπακογιάννη Προεκλογικός βραχνάς το 1.000.000 δολάρια

Ο βραχνάς για την Ντόρα Μπακογιάννη με την «αδήλωτη» συναλλαγή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο, συνεχίζεται και «βραχυκυκλώνει» τη Δημοκρατική Συμμαχία στην αφετηρία της.. προεκλογικής περιόδου. Η χθεσινή διαβίβαση του επίμαχου φακέλου στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Μπακογιάννη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, αιφνιδίασε το επιτελείο της, ενώ η ίδια τονίζει ιδιαίτερα τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκε η εισαγγελική κίνηση (μία ημέρα από τη διάλυση της Βουλής) και κάνει λόγο για «συνέχεια μιας στημένης υπόθεσης».
Ο κ. Κούβελος, ως γνωστόν, διώκεται ήδη για άμεση συνέργεια στην ανακριβή δήλωση που υποβάλλει από κοινού με την κ. Μπακογιάννη, αλλά στη ΔΗΣΥ τονίζουν ότι η υπόθεση δεν θα ανατρέψει τον σχεδιασμό του κόμματος που, δημοσκοπικά, δίνει μάχη επιβίωσης και παραμένει αμφίβολο εάν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή. Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι ουδείς αμφισβητεί τη νομιμότητα της συναλλαγής του κ. Κούβελου (το ένα εκατ. δολάρια μεταφέρθηκε τον Μάρτιο του 2011 στο Λονδίνο από τις ΗΠΑ, περνώντας «τράνζιτ» από την Ελλάδα, για την αγορά πλοίου και προήλθε από πώληση δηλωμένου χαρτοφυλακίου μετοχών), ενώ αποδίδουν σε «συγγνωστή πλάνη» τη μη καταγραφή της συναλλαγής στη δήλωση πόθεν έσχες επειδή ο κ. Κούβελος θεωρούσε, όπως λέει, ότι έπρεπε να δηλωθεί την επόμενη χρονιά. Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε χθες πως δεν πρόκειται να κάνει χρήση της ασυλίας και προσέθεσε: «Είναι σαφές ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».
Σε κάθε περίπτωση, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ σκοπεύει να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, ενώ αναμένεται να απευθύνει μια ύστατη πρόσκληση για ενιαίο μέτωπο των «φιλελεύθερων δυνάμεων». Η πρόσκληση αφορά πρωτίστως τη Δράση του Στέφανου Μάνου, ο οποίος επιμένει σε αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές και απέρριψε τη σύμπλευση με την κ. Μπακογιάννη, με βασικό επιχείρημα ότι η ΔΗΣΥ στελεχώνεται από πολλά «φθαρμένα» πολιτικά στελέχη που έχουν ευθύνες για την οικονομική κρίση.
Παράλληλα, η ΔΗΣΥ θα επιδιώξει να εμφανιστεί κατά την προεκλογική περίοδο ως εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι αν το κόμμα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή και κριθεί αναγκαίο για τη συγκρότηση κυβέρνησης, θα συνεργαστεί τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΠΑΣΟΚ. Κατά την κ. Μπακογιάννη, το διακύβευμα των εκλογών είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η θέση της στη ζώνη του ευρώ και γι' αυτό πρέπει τα δύο μεγάλα κόμματα να αποφύγουν την πόλωση και να κινηθούν με στόχο μια προγραμματική σύγκλιση πριν από την 6η Μαΐου. Στις εκλογές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών και στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...