Μετά από 18χρονη λαμπρή καριέρα γεμάτη τίτλους και ατομικές διακρίσεις, ο Ραούλ εγκαταλείπει τη Σάλκε


Μετά από 18χρονη λαμπρή καριέρα γεμάτη τίτλους και ατομικές διακρίσεις, ο Ραούλ εγκαταλείπει τη Σάλκε και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο..
«Το μέλλον μου πλέον βρίσκεται εκτός Ευρώπης και σ' ένα πρωτάθλημα που δεν είναι τόσο ισχυρό και ανταγωνιστικό όσο η Μπουντεσλίγκα...

Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση αλλά αισθάνομαι πια την ανάγκη να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στη Σάλκε και θα την έχω για πάντα στην καρδιά μου», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Ισπανός σταρ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Ραούλ, που στις 27 Ιουνίου θα γιορτάσει τα 35α γενέθλιά του, θα αυξήσει (όπως φημολογείται) κατά 36 εκατομμύρια ευρώ τον τραπεζικό λογαριασμό του χάρη στο τετραετές συμβόλαιο που έχει ήδη υπογράψει με την Αλ Αχλί του Κατάρ.
Ο Ραούλ Γονσάλεθ Μπλάνκο αγωνίστηκε επί 16 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε 323 γκολ σε 741 επίσημους αγώνες της, κατέκτησε τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα, ένα Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης, 6 Πρωταθλήματα και 4 Σούπερ Κύπελλα Ισπανίας.
Η άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Μπερναμπέου» άνοιξε την πόρτα της εξόδου για τον Ραούλ αφού ο «Special One» ήθελε ν' απαλλαγεί από το απόλυτο αφεντικό των αποδυτηρίων.
Συνέχισε την καριέρα του στη Σάλκε με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Κύπελλο Γερμανίας πετυχαίνοντας 39 γκολ σε 96 επίσημους αγώνες και ενώ απομένουν άλλες τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Μπουντεσλίγκα.
Σε μία περίτρανη απόδειξη του ότι ο σεβασμός προς τα σύμβολα και τις αξίες δεν αποτελεί ίδιον των ισχυρών και των πλουσίων, η σεμνή και ταπεινή Σάλκε ανακοίνωσε χτες την απόφαση ν' αποσύρει τη φανέλα με το «Νο7» τιμώντας τη (μόλις) διετή προσφορά του Ραούλ.
Αντίθετα, η Ρεάλ «τίμησε» τη 16ετή, πλήρη τίτλων, θητεία του, παραδίδοντας ασμένως το «Νο7» στον Κριστιάνο Ρονάλντο!
Ο Ραούλ αποχαιρετά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο φιγουράροντας στην πρώτη θέση των σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ με 71 γκολ και στην πρώτη θέση των σκόρερ των Κυπέλλων Ευρώπης (77 γκολ).
Στη Γερμανία κέρδισε την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό των φιλάθλων χάρη στη συνεπέστατη αγωνιστική παρουσία, αλλά και την ξεχωριστή συμβολή του στην περσινή ξέφρενη πορεία της Σάλκε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με τη σύζυγό του, Μαμέν, τους τέσσερις γιους και την κόρη τους, ζούσαν στο Ντίσελντορφ, 47 χιλιόμετρα μακριά από το μουντό Γκελζενκίρχεν, έδρα της Σάλκε.
Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του αγωνίζονταν στα παιδικά τμήματα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς της Σάλκε θα την κάνει την προτελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα (28 Απριλίου) με αντίπαλο τη Χέρτα του Οτο Ρεχάγκελ.


ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...