Μνήμες 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Περισσότεροι από 30.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την αναβίωση των πρώτων Σύγχρονων..
Ολυμπιακών Αγώνων, που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ανήμερα της επετείου της έναρξης τους.
Οι στιγμές ήταν μοναδικές καθώς τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τεράστια θέρμη στο κάλεσμα της ΕΘΝΟΑ και προσήλθαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους και έμαθαν πολλά πράγματα για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργάνωσε η Αθήνα το 1896.
Οι μαθητές έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μπήκαν οργανωμένα στο ιστορικό στάδιο με σημαίες και πανό και ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στο μοναδικό αυτό πρόγραμμα που εντάχθηκε στην «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» και είχε τίτλο: «1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες... Αθήνα 6 Απριλίου 1896» και έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και με την Περιφέρεια Αττικής.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με πρωταγωνίστρια την «Εστιάδα» την οποία υποδύθηκε η Νεφέλη Μαϊστράλη, σε χορογραφία και σκηνοθεσία της χορογράφου Αρτέμιδας Ιγνατίου και σε μουσική σύνθεση του Φίλιππα Τσαλαχούρη.
Μετείχαν και 40 χορεύτριες και ηθοποιοί ενώ τον ρόλο του νικητή στον πρώτο μαραθώνιο δρόμο, του Σπύρου Λούη, υποδύθηκε ο ηθοποιός Κώστας Πιπερίδης. Στο δεύτερο μέρος έγινε η εκμάθηση της χορογραφίας «Big Dance», που είναι μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του «Λονδίνο 2012» και παρουσιάστηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο τέλος τα κορίτσια που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Σίδνεϊ, στην ρυθμική γυμναστική με την ομάδα του ανσάμπλ (Αϊνδηλή, Καρυάμη, Χριστοδούλου, Γεωργάτου, Πολλάτου και Πανταζή) χόρεψαν όπως τότε το 2000 πριν ανέβουν στο βάθρο, τα «Παιδιά του Πειραιά»!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...