Πόλο γυναικών: Πλώρη για Λονδίνο 2012 μέσω Τεργέστης Την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει η δοκιμασία της εθνικής στο προολυμπιακό

Ετεροχρονισμένη Ανάσταση την Παρασκευή 20 Απριλίου θέλουν να κάνουν οι παίκτριες της εθνικής πόλο γυναικών οι ανήμερα του Πάσχα.. βουτάνε στα βαθιά της πισίνας του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης (15-22 Απριλίου). Η ελληνική ομάδα αν και παγκόσμια πρωταθλήτρια και φιναλίστ στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποχρεώνεται, λόγω των κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας, να τεθεί στη δοκιμασία της πρόκρισης με αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον β' όμιλο, μαζί με Βραζιλία, Καναδά, Καζακστάν, και Ολλανδία. ενώ στον Α' Όμιλο συμμετέχουν: Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ισπανία. Στην πρώτη φάση των αγώνων η εθνική γυναικών θα διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα του ομίλου ενώ το κρίσιμο παιχνίδι που οδηγεί στο Λονδίνο διεξάγεται στις 20 Απριλίου με τον χιαστί αντίπαλο του άλλου ομίλου. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής η πρώτη ομάδα του ενός ομίλου αντιμετωπίζει την τέταρτη του άλλου, η δεύτερη του ενός την τρίτη του άλλου και ούτω καθεξής. Με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων του ομίλου της η ελληνική ομάδα είναι ικανή να καταλάβει την πρώτη θέση (ισχυρότερες αντίπαλές της είναι η Ολλανδία και ο Καναδάς) ώστε στον καθοριστικό χιαστί αγώνα να αντιμετωπίσει _πιθανότατα_ την Ισπανία.
Στην ελληνική αποστολή που αναχωρεί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής για την Ιταλία μετέχουν οι εξής 13 διεθνείς πολίστριες: Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Άντι Μελιδόνη, Μαρία - Ηλέκτρα Ψούνη (αμυντικές), Κική Λιόση, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Άλκηστη Αβραμίδου, Σταυρούλα Αντωνάκου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη (περιφερειακές), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Γιούλη Λαρά (φουνταριστές).
Πρόκειται για τις παίκτριες που συμμετείχαν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συμμετείχαν στη συνέχεια στην προετοιμασία της εθνικής γυναικών.
Η Ελλάδα διεκδικεί τη συμμετοχή της για τρίτη φορά στο ολυμπιακό τουρνουά του πόλο γυναικών, το οποίο καθιερώθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000. Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο Σίδνεϊ, στη συνέχεια συμμετέχει αυτοδίκαια ως οικοδέσποινα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας ενώ το 2008 κέρδισε στην Ιμπέρια την πρόκριση για το Πεκίνο.
Το πρόγραμμα του ομίλου (ώρες Ελλάδας):
Κυριακή, 15/4: 18.30 Καναδάς- Καζακστάν, 20.00 Βραζιλία- Ολλανδία
Δευτέρα, 16/4: 18.30 Ολλανδία- Καναδάς, 20.00 Ελλάδα - Βραζιλία
Τρίτη, 17/4: 16.30 Καζακστάν- Ολλανδία, 19.30 Καναδάς- Ελλάδα
Τετάρτη, 18/4: 18.00 Ελλάδα - Καζακστάν, 19.30 Βραζιλία- Καναδάς
Πέμπτη, 19/4: 16.30 Καζακστάν- Βραζιλία, 18.00 Ελλάδα - Ολλανδία
Στη συνέχεια το σύστημα πρόκριση και κατάταξης των ομάδων είναι το ίδιο με τον Ανδρών:
Παρασκευή, 20/4: 16.30 1Α - 4Β, 18.00 2Α - 3Β, 19.30 3Α - 2Β, 21.00 4Α - 1Β
Οι νικητές αυτών των αγώνων προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στις 21 και 22 Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης των 9 ομάδων του Προολυμπιακού τουρνουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...