Γιούρι Γκαγκάριν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα. 51 χρόνια πρίν

Η 12η του Απριλίου γιορτάζεται επίσημα στη Ρωσία για την πεντηκοστή φορά στην ιστορία της Διαστημικής Σαν Σήμερα: 51 χρόνια πρίν ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα..

Πέρυσι η Ρωσία υπέστη μια σειρά από αποτυχίες στον τομέα του διαστήματος. Η αποτυχημένη εκτόξευση πολλών δορυφόρων, ένα φορτηγό πλοίο και το διαπλανητικό σταθμό Phobos-Grunt, η οποία θα πρέπει να κατευθύνεται προς τον Άρη ήταν το αποκορύφωμα της κρίσης στον τομέα αυτό. «Οι αποτυχίες των τελευταίων ετών οφείλονται Μάλλον για το οτι εξακολουθούν να εργάζονται με την παλιά τεχνολογία. Το Σογιούζ δημιουργήθηκε από KOROLYOV, αν και το εσωτερικό έχει εκσυγχρονιστεί, υπάρχει ένα νέο μοντέλο. Ένα νέο πλοίο που μπορεί να μεταφέρει έξι άτομα και να έρθουν να Σελήνη είναι ακόμα σε εξέλιξη », συνεχίζει ο Volkov.
Τα προβλήματα που προέκυψαν στον τομέα βοήθησαν να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα συνεχίζει να εξελίσσεται, σύμφωνα με τον Vladimir Popovkin, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos). Σήμερα, οι Ρώσοι επιστήμονες σχεδιάζουν να στείλουν δύο astromóviles στο φεγγάρι το 2020 και του 2022 πριν από την οικοδόμηση μιας βάσης εκεί. Ο στόχος αυτών των αποστολών θα είναι η συλλογή σεληνιακό υλικό και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Γη . Αυτές οι εξελίξεις θα είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για την εξερεύνηση και σε άλλους πλανήτες.

Eπιμέλεια planet stars VIDEO.ACTUALIDAD.RT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...