Επετειακή Συναυλία Βυζαντινής και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα 20 χρόνια προσφοράς της στη μουσική της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας και στον Ελληνικό Μουσικό Πολιτισμό γιορτάζει …
η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία (Ο.Ε.ΒΥ.Χ.)  πραγματοποιώντας Επετειακή Συναυλία Βυζαντινής και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής με τίτλο ΑΓΓΕΛΩΝ ΗΧΟΙ-ΑΝΘΡΩΠΩΝ..

ΣΤΙΧΟΙ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στην μεγάλη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ώρα: 8.30 μ.μ.).
Στη μεγάλη αυτή μουσική παράσταση ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας που περιλαμβάνει μελωδήματα μιας υπερχιλιετούς μουσικής παράδοσης, συμμετέχουν η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, η Βυζαντινή –Παραδοσιακή Χορωδία και η Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών καθώς και η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών.
Η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα θα απαγγείλει το ποίημα «Η γη των προγόνων  μου». Το πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης. Η διδασκαλία- διεύθυνση ανήκει στον πρωτοψάλτη, ιδρυτή  και διευθυντή της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Χορωδίας, καθηγητή του Εθνικού Ωδείου και της Β/θμιας εκπαίδευσης Μιχάλη Μακρή.
Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Παύλος Παπαδόπουλος βιολί, Φώτης Μυλωνάς νέυ, Αλέκος Βρέτος ούτι, Πέτρος Καραγιάννης σάζι, Νίκος Παγκράτης λαούτο, Γιάννης Καραγιάννης λαούτο, Αγγελίνα Τκάτσεβα σαντούρι, Ελένη Βασιλειάδη κανονάκι, Γιώργος Φίλλιπας κρουστά.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ερμηνεύονται συνθέσεις μεγάλων βυζαντινών  μελουργών του 13ου, του 18ου και του 19ου αιώνα όπως ο Ιωάννης Κουκουζέλης, ο Ιάκωβος Πρωτοψάλτης, ο Γρηγόριος Πρωτοψάλτης και ο Χουρμούζιος  Χαρτοφύλακας. Ξεκινά με το απολυτίκιο του Ακαθίστου Ύμνου «Το προσταχθέν» και  τελειώνει με το κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω». Στο δεύτερο μέρος αποδίδονται δημοφιλή τραγούδια από την ελληνική παράδοση ξεκινώντας με τον αλατσατιανό μπάλο «Καλώς ανταμωθήκαμε» και τελειώνοντας με το πολίτικο χασάπικο «Έχε γειά Παναγιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...