Λέτε να παίζει ρόλο η κρίση στην χώρα μας; Οι Γάλλοι της Ελλάδας ψήφισαν Αριστερά

Οι Γάλλοι της Ελλάδας ψήφισαν Αριστερά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που συγκέντρωσε η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα από όλα τα προξενεία. Στη χώρα μας, επι 7.762 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 2.873 (37.01%) εκ των οποίων 2.844 έγκυρα , τα 29 άκυρα...

Συγκεκριμένα, το 28,6% των Γάλλων πολιτών που ζουν στην Ελλάδα ψήφισαν τον εκλεκτό των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ (έλαβε το ίδιο ποσοστό και στον πρώτο γύρου των γαλλικών εκλογών), το 26,09% προτίμησε τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, το 19,8% υποστήριξε τον υποψήφιο του Μετώπου της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν , το 8,4% τον κεντρώο υποψήφιο , Φρανσουά Μπαιρού και το 6,7% την υποψήφια των Οικολόγων, Εύα Ζολί . Σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, όπου το ακροδεξιό κόμμα κατέλαβε - ιδιαίτερα ενισχυμένο την τρίτη θέση- η ηγέτης του Μαρίν Λεπέν αγνοήθηκε μάλλον από τους Γάλλους πολιτες που ζουν στην Ελλάδα αποσπώντας μόλις 5,6%.

Η υτεροχή των αριστερών ψηφοδελτίων είναι εμφανέστερη στη Θεσσαλονίκη:

Ολάντ 31,2%, Σαρκοζί 19,6%, Μελανσόν 18,8%, Μπαιρού 8,5%, Λεπέν 6% και Ζολί 5,3%.
Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Ιταλών πολιτικών υποστηρίζουν τον Σοσιαλιστή υποψήφιο.

"Πρόκειται για το πρώτο βήμα, μία αλλαγή τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη,", τονίζει ο γραμματέας του Δημοκρατκού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

"Χωρίς τον άξονα Μέρκελ- ΣΑρκοζί, ο Ολάντ θα μετατραπεί σε πολύτιμο σύμμαχο του Μόντι, η φωνή του οποίου θα μπορέσει να εισακουστεί περισσότερο,", συμπληρώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών , Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.

"Ο Ολάντ θέλει να τεθεί υπό έλεγχο ο χρηματοπιστωτικός τομέας, να περιοριστεί αυστηρά η κερδοσκοπία. Δεν ξέρω αν είναι αριστερές ή δεξιές θέσεις, αλλά είναι οι απόψεις που εκφράζω και εγώ στο τελευταίο μου βιβλίο", δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Καβαλιέρε, Τζούλιο Τρεμόντι.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...