ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ Επανακάμπτει με...νέο πύραυλο η Βόρειος Κορέα

Απτόητη η Βόρεια Κορέα μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, φέρεται να έχει κατασκευάσει ένα νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, όπως μετέδωσε σήμερα νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο..


Επανακάμπτει με...νέο πύραυλο η Βόρειος Κορέα
Σύμφωνα με το YTN, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πληροφοριών, η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε τέσσερις δοκιμές μέσα σε 16 εβδομάδες, στις αρχές της χρονιάς αυτής, στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής διηπειρωτικού πυραύλου, σε εγκαταστάσεις στο Μουσουντάν-ρι. Οι δοκιμές αφορούσαν τη βελτίωση των κινητήρων και των καυσίμων του πυραύλου αυτού, με τον κωδικό ΚΝ-08, επισημαίνει η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Εν τω μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έκανε γνωστό ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την διεθνή κοινότητα για την περαιτέρω απομόνωση της Βορείου Κορέας, μετά την αποτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς η οποία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή .
«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να εκτοξεύσουν πυραύλους σαν κι αυτόν για πάνω από μια δεκαετία τώρα και δεν μοιάζουν να είναι πραγματικά καλοί σ' αυτό. Αλλά προφανώς είναι ένα πεδίο που προκαλεί βαθιά ανησυχία», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo.
«Θα συνεχίσουμε να τους ασκούμε πίεση και θα συνεχίσουν να απομονώνονται ώσπου να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα που έχει μεταβεί στην Κολομβία για την 6η Σύνοδο της Αμερικής. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...