Η Κατρίν Ντενέβ στην Αθήνα για λίγο... χαβιάρι

Ολοκληρώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή τα γυρίσματα της ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με τη βαρύνουσα συμμετοχή της Κατρίν Ντενέβ - βαρύνουσα τόσο για την ίδια την ταινία (που με αυτό το επιπλέον «χαρτί» διευρύνει την εμπορική δυναμική της).. όσο και, φανταζόμαστε, για το ελληνικό σινεμά γενικότερα.
«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» είναι η ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας - που ενσαρκώνεται από τη… Μεγάλη Αικατερίνη της Γαλλίας. Η Κατρίν Ντενέβ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του Τζον Κλιζ των Monty Pythons στο φιλμ, επιμένοντας να βεβαιωθεί γι' αυτήν, πριν δώσει το τελικό «οκέι». Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε: «Θέλω να πείτε σε όλους πως αυτή η παραγωγή είναι ίσως η πιο μαγευτική που έχω λάβει μέρος σε όλη μου τη ζωή». Αντίστοιχη ήταν και η στάση του Ιωάννη Βαρβάκη της ταινίας, του γερμανού ηθοποιού Σεμπάστιαν Κοχ, γνωστού μας από την ταινία «Οι ζωές των άλλων».
Το ελληνικό «κομμάτι» της διανομής συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Ακης Σακελλαρίου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Μάνος Βακούσης, ο Γιώργος Κοτανίδης ως Κολοκοτρώνης και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης που διακρίνεται στη φωτογραφία από τα γυρίσματα δίπλα στην Κατρίν Ντενέβ - Μεγάλη Αικατερίνη ως πρίγκιπας Ποτέμκιν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...