Μια αριστερή αντιμνημονιακή συνέντευξη Ο Πέτρος Κωνσταντίνου μιλά στο ΘΕΜΑ

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά σήμερα στο ΘΕΜΑtv και παρουσιάζει μία κατ΄εξοχήν αντιμνημονιακή πρόταση: να διαγραφεί το χρέος και να βγει η χώρα από το ευρώ είναι η βασική θέση του συνδυασμού που διεκδικεί την είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων στις επικείμενες εκλογές...

Η διαγραφή του χρέους, όπως λέει χαρακτηριστικά, θα αποδεσμεύσει σημαντικούς πόρους για να μείνουν ανοικτά νοσοκομεία και σχολεία που έχει προγραμματιστεί να κλείσουν σε όλη την χώρα.Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της κρατικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη κρατικοποίηση της ισπανικής ενεργειακής Repsol από την Αργεντινή.Κατά τον κ. Κωνσταντίνου, είναι εφικτή η δημιουργία μιας “κυβερνώσας Αριστεράς” με συνιστώσες όπω το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θα πρέπει να είναι σαφής η λογική της πολιτικής σύγκρουσης με τον καπιταλισμό.
Ακόμη, ο επικεφαλής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα ψηφοδέλτια του οποίου υπάρχουν και υποψήφιοι μετανάστες, τονίζει ότι το σύστημα χρησιμοποιεί πρώτα τους μετανάστες και εν συνεχεία τους καθιστά “εχθρούς” και υπεύθυνους για τις κρίσεις. Η ανάπτυξη που είχε η οικονομία τα προηγούμενα χρόνια δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τους μετανάστες, λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο όλη την 25λεπτη συνέντευξη video platformvideo managementvideo solutionsvideo player PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...