Εκτοξεύτηκε ο Βόρειο Κορεατικός πύραυλος

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην ανακοινωθείσα εκτόξευση του πυραύλου, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με το BBC η..
προγραμματισμένη εκτόξευση έχει καταδικαστεί ευρέως από τη διεθνή κοινότητα, η οποία κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα ότι προσπαθεί να αναπτύξει τη στρατιωτική τεχνολογία της.Η Πιονγιάνγκ αναφέρει ότι ο πύραυλος θα αναβαθμίσει το ειρηνικό διαστημικό της πόγραμμα. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν προειδοποιήσει ότι θα καταρρίψουν τον πύραυλο αν εισέλθει στο έδαφός τους.Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Της Νότιας Κορέας Κιμ Μιν- Σέοκ επιβεβαίωσε την εκτόξευση δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 07:39 τοπική ώρα (22:39 GMT). Μια επίσημη δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ήταν «επιβεβαιώνουμε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε».
Σύμφωνα με το
CNN, οι φόβοι της διεθνούς κοινότητας επιβεβαιώθηκαν με την εκτόξευση του πυραύλου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη, καθώς ο πύραυλος εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...