Αντιπαράθεση μεταξύ Μόντι και Ντι Πιέτρο Η κρίση οδηγεί στην αυτοκτονία και τους Ιταλούς

«Ενώ ο πρωθυπουργός Μόντι ψεύδεται σχετικά με την κρίση η οποία θεωρητικά θα έπρεπε να έχει λήξει, υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτονούν. Οι αυτοκτονίες αυτές βαραίνουν την..
συνείδηση του πρωθυπουργού Μόντι!», είπε εξοργισμένος ο επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών και πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο στο Μοντετσιτόριο.
Σαν να μην έφτανε ο πρώην εισαγγελέας της υπόθεσης «Καθαρά Χέρια» κατηγόρησε τον Μάριο Μόντι ότι δεν είναι ποτέ παρών στη Βουλή χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «φυγά», για να δεχθεί χειροκροτήματα αλλά και γιουχαΐσματα από συναδέλφους του.
Χωρίς να πτοηθεί από εκείνους που τον καλούσαν να σταματήσει ο Ντι Πιέτρο άσκησε οξεία κριτική στη κυβέρνηση τεχνοκρατών υποστηρίζοντας ότι καταστρέφεται η χώρα έπειτα από λανθασμένες επιλογές «σαν τον γιατρό που λέει: η επέμβαση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε. Εσείς δολοφονείτε την χώρα». Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με τα λόμπι για να προσθέσει ότι «τον Μπερλουσκόνι τον κατακρίναμε σε ανθρώπινο επίπεδο, σκεφτόταν μόνο τα μπούνγκα-μπούνγκα. Εσάς σας κατακρίνουμε για την πολιτική που ασκείτε».
Όλα αυτά την ώρα που το κύμα αυτοκτονιών πλήττει την χώρα, με τελευταίο περιστατικό αυτό μια 78χρονης που πήδησε στο κενό όταν διαπίστωσε ότι της μειώθηκε η σύνταξη κατά 200 ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα δε δύο άνδρες στη βόρειο Ιταλία αυτοπυρπολήθηκαν χωρίς ωστόσο να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ένας άνδρας από τη Ρώμη απαγχονίστηκε αφήνοντας σημείωμα ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρία CGIA Mestre από το 2008 έως και το 2010 οι αυτοκτονίες στην Ιταλία λόγω οικονομικών προβλημάτων ή επειδή έχασαν την δουλειά τους έχουν αυξηθεί κατά 24,6%, ενώ οι απόπειρες κατά 20%. Τραγικό.. πάντως ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η έρευνα της εταιρίας για τις χρονιές 2011 και 2012…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...