Οι ανύπαντρες γυναίκες ψηφίζουν Ομπάμα Ο Αμερικανός πρόεδρος προηγείται του Ρόμνεϊ στο «ασθενές φύλο»

Οι γυναίκες θα αποδειχθούν ο καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Αλλωστε, όπως δείχνει η ιστορία, όταν οι Δημοκρατικοί δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν την πλειοψηφία των γυναικών ψηφοφόρων, χάνουν τις εκλογές..

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι γυναίκες δεν αποτελούν ένα μπλοκ αλλά χωρίζονται στα δύο: παντρεμένες και ανύπαντρες.
Τον Φεβρουάριο, το 64% των ανύπαντρων δήλωνε ότι θα ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα και μόνο το 31% επέλεγε τον επικρατέστερο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ. Από τις παντρεμένες όμως, το 56% προτιμούσε τον Ρόμνεϊ έναντι 37% τον Ομπάμα.
Τελικά ποιος προηγείται στις γυναίκες ψηφοφόρους; Ο Ομπάμα ή ο Ρόμνεϊ;
Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές και δημοσκόπους, οι ανύπαντρες γυναίκες, αν και υποστηρίζουν αναφανδόν τον Δημοκρατικό πρόεδρο, δεν κάνουν τον κόπο να πάνε μέχρι την κάλπη _ αντίθετα με τις παντρεμένες.
Για παράδειγμα, στις εκλογές για το Κογκρέσο που πραγματοποιήθηκαν το 2010, ψήφισε το 58% των παντρεμένων γυναικών χωρίς παιδιά καθώς και το 47% των παντρεμένων με παιδιά. Αλλά οι ανύπαντρες έμειναν μακριά από την κάλπη: ψήφισε μόλις το 30% των ανύπαντρων με παιδιά και το 40% των ανύπαντρων χωρίς παιδιά.
Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι ευνοείται ο Ρόμνεϊ, όμως οι ελπίδες των Δημοκρατικών αναπτερώνονται από το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανύπαντρων γυναικών _ σήμερα είναι 2 εκατ. περισσότερες απ' όσες το 2010.
Δημοσκόπηση του NBC/Marist έδωσε την Δευτέρα προβάδισμα 25 πόντων στον Ομπάμα ανάμεσα στις γυναίκες γενικώς. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί η σύζυγος του Ρόμνεϊ, Αν, αρχίζει να παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...