Ο Ομπάμα αντιμετωπίζει ήδη τον Ρόμνεϊ ως αντίπαλό του Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος δέχεται τα πρώτα πυρά του αμερικανού προέδρου

Ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί ήδη ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ θα λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και θα είναι ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές..


 Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ είναι πλέον ο βασικός αντίπαλος στόχος της προεκλογικής καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ, οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ο Δημοκρατικός Ομπάμα θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών θα είναι - εκτός εντυπωσιακού απροόπτου -, ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Μετά την τριπλή του νίκη στις προκριματικές εκλογές στο Oυισκόνσιν, το Μέριλαντ και την Ουάσινγκτον, ο Ρόμνεϊ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο χρίσμα, κάτι που πλέον τον καθιστά ως το ξεκάθαρο φαβορί. Το επιτελείο του Ομπάμα φρόντισε να βγάλει νωρίς τα… περίστροφα από τις θήκες : ο πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρόμνεϊ ως οπαδό ενός «ελάχιστα καλυμμένου κοινωνικού Δαρβινισμού», εννοώντας ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των πλούσιων.
Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον ο Ομπάμα επέκρινε με δριμύ τρόπο την πρόταση προϋπολογισμού του άμεσου συνεργάτη του Ρόμνεϊ, Πολ Ράιαν, ο οποίος είναι μέλος του Κογκρέσου. Ο Ράιαν προτείνει αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση για τους ηλικιωμένους, μείωση των φόρων στις εταιρείες και επαναφορά του φόρου για τους πλούσιους κλιμακωτά έως 25%, κάτι που όπως υποστηρίζει, θα προωθήσει την ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.
«Υπό το πρόσχημα ότι θέλουν να μειώσουν το έλλειμμα, επιδιώκουν να επιβάλουν μια ριζική μεταμόρφωση της χώρας μας. Πρόκειται, λίγο πολύ, για κοινωνικό δαρβινισμό» είπε ο Ομπάμα, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς ότι θέλουν να επιβάλουν τη Δαρβινική θεωρία περί «επιβίωσης του ισχυρότερου» στην οικονομική τους πολιτική ευνοώντας τους «έχοντες» εις βάρος της μεσαίας τάξης.
Επιπλέον, ο αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τον Ρόμνεϊ επειδή «αποκάλεσε [τον προϋπολογισμό] «θαυμάσιο», που είναι μια λέξη που δεν ακούς συχνά όταν κάποιος περιγράφει έναν τέτοιο πράγμα».
Ο Ρόμνι, με τη σειρά του, κατηγόρησε τον Ομπάμα για το δημόσιο χρέος και για τις τιμές του φυσικού αερίου, ενώ υποστήριξε ότι «περισσότεροι Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους στη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο από το κραχ του 1929 έως σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...