Δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σε εκδήλωση των Δημοκρατικών Μπιλ Κλίντον: Ο Ομπάμα αξίζει να επανεκλεγεί πρόεδρος

Ο Μπαράκ Ομπάμα αξίζει να επανεκλεγεί, δήλωσε την Κυριακή, σε συγκέντρωση δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον...

Ομπάμα και Κλίντον συναντήθηκαν σε εκδήλωση στο προάστιο Μακλίν της δυτικής Ουάσινγκτoν που είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού προέδρου.

Ο Κλίντον είναι ο μόνος Δημοκρατικός, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που κατάφερε να εκλεγεί και δεύτερη φορά.«Όταν εκλέγεσαι πρόεδρος, καθήκον σου είναι να εξηγήσεις που βρισκόμαστε και να σκεφτείς που πάμε. Έχεις μια στρατηγική και πρέπει να την εφαρμόσεις», ανέφερε ο Κλίντον απευθυνόμενος σε περίπου 500 υποστηρικτές του Ομπάμα που συμμετείχαν στην εκδήλωση στην κατοικία του στενού φίλου του πρώην προέδρου Τέρι Μακόλιφ.

«Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, ο Μπαράκ Ομπάμα αξίζει να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ», επισήμανε ο Κλίντον.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στον αντίπαλο του Ομπάμα για την προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ. «Είναι τρελό, ο Ομπάμα έχει έναν αντίπαλο που θέλει να κάνει όλα αυτά που έχουν ήδη γίνει, όλα αυτά που θα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις και ακόμα χειρότερες», υπογράμμισε αναφερόμενος στις δύο θητείες του Τζορτζ Μπους που τελείωσαν με την οικονομική ύφεση.

«Ο άνθρωπος δεν είναι ο Χουντίνι...Δίνει μάχη με το χρόνο και την κερδίζει», είπε χαρακτηριστικά ο Κλίντον, αναφερόμενος στις προσπάθειες του Ομπάμα για οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Παίρνοντας το λόγο ο Ομπάμα χαρακτήρισε τον 65χρονο Κλίντον «μετρ της επικοινωνίας» και επισήμανε τις σημαντικές οικονομικές επιδόσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια των δύο θητειών του στον Λευκό Οίκο

«Δεν ήμουν υποψήφιος για την προεδρία για να ξαναγυρίσουμε το 2007. Δεν ήμουν υποψήφιος απλώς για να επαναφέρω την ίδια κατάσταση που ίσχυε πριν την οικονομική κρίση. Ήμουν υποψήφιος γιατί είχαμε χάσει το δρόμο μας από τότε που ο Μπιλ Κλίντον έπαψε να είναι πρόεδρος», τόνισε ο Ομπάμα. 

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...