Επόμενο βήμα Ρόμνεϊ, η αναζήτηση συνυποψηφίου για την αντιπροεδρία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η παραίτηση του Ρικ Σαντόρουμ από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών την Τρίτη επιτρέπει τώρα στον Μιτ Ρόμνεϊ να..
αρχίσει την αναζήτηση συνυποψηφίου, που θα διεκδικήσει τον θώκο του αντιπροέδρου, βοηθώντας παράλληλα να ηττηθεί ο Ομπάμα.
Σε μία προσπάθεια να μην επαναλάβει το σφάλμα του Τζον Μακέιν, που είχε ανακοινώσει για υποψήφια αντιπρόεδρο τη Σάρα Πέιλιν, εντελώς αιφνιδιαστικά ο Μιτ Ρόμνεϊ υπογράμμισε χθες ότι δεν διαθέτει καν κατάλογο πιθανών υποψηφίων. «Δεν υπάρχει λίστα. Πρόκειται για διαδικασία που δεν έχει αρχίσει ακόμη, αλλά θα ξεκινήσει πολύ σύντομα», είπε ο πρώην κυβερνήτης σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι ο Ρόμνεϊ υστερεί σημαντικά μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων, γεγονός που κάνει πολλούς αναλυτές να εκτιμούν ότι ίσως επιλέξει τον Κουβανο-αμερικανό γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο. Η κρισιμότητα του Οχάιο, μία νίκη η οποία μπορεί να προσφέρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ρόμνεϊ, οδηγεί πολλά στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας να προτείνουν την επιλογή του γερουσιαστή Ρομπ Πόρτμαν, βετεράνου νομοθέτη του Οχάιο, ως υποψηφίου αντιπροέδρου.
Η υπεροχή του προέδρου Ομπάμα μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων κάνει πολλούς συνεργάτες του Ρόμνεϊ να προτείνουν την κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Σουζάνα Μαρτίνεζ –που μπορεί να συγκινήσει και τους ισπανόφωνους– ως υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών. Τέλος, μεταξύ των συμβούλων του Ρόμνεϊ φέρεται να έχει συζητηθεί και το όνομα της πρώην ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, που, εκτός από Αφροαμερικανή, διαθέτει και κυβερνητική εμπειρία.
«Δεν πιστεύω ότι ο Ρόμνεϊ θα επιλέξει να ρισκάρει με τον αντιπρόεδρό του. Η απόφαση του Μακέιν να εμφανίσει την Πέιλιν από το πουθενά τον Αύγουστο του 2008, λίγες εβδομάδες πριν από το συνέδριο, αποδείχθηκε επιζήμια για την εκστρατεία του», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Εμορι, Αλαν Αμπράμοβιτς.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...