Τυνησία: Σάλος για το βιβλίο με τα απομνημονεύματα της Λεϊλά μπεν Αλι

Η Λεϊλά Μπεν Άλι, σύζυγος του πρώην δικτάτορα της Τυνησίας ο οποίος ανετράπη, θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά της που αναμένεται να προκαλέσει έντονες..
αντιδράσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, όπου πολλοί την απεχθάνονται χαρακτηρίζοντάς την σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα.
Το βιβλίο της, που έγραψε στα γαλλικά και τιτλοφορείται «Ma Verite» (Η αλήθεια μου), εμφανίζεται στον ιστότοπο amazon.fr, τη γαλλόφωνη εκδοχή του αμερικανικού on-line βιβλιοπωλείου, ως επικείμενη έκδοση που θα αρχίσει να διατίθεται την 24η Μαΐου. Αναφέρεται ότι η τιμή του θα είναι 16,10 ευρώ.
Ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Les Editions du Moment που θα το διαθέσει δεν θέλησε να σχολιάσει την έκδοση.
Ο τυνησιακός ειδησεογραφικός ιστότοπος Tunisia Live ανέφερε ότι ο εκδοτικός οίκος επιβεβαίωσε ότι το βιβλίο «βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Η είδηση ήδη προκαλεί αρκετό θόρυβο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπου πολλοί τυνήσιοι χρήστες καλούν να υπάρξει μποϊκοτάζ εναντίον του και αναφέρονται δηκτικά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας πολλών τίτλων επί των ημερών του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, που υπήρξε πρόεδρος της χώρας για 23 χρόνια.
Η Λελά μπεν Άλι-Τραμπελσί, πρώην κομμώτρια, είχε δημιουργήσει γύρω της μια κλίκα συγγενών και πλουσίων και για πολλούς στην Τυνησία αποτελούσε σύμβολο της διαφθοράς της εποχής Μπεν Άλι.
Η διαφθορά, η ανεργία, η ανέχεια κι η ανελευθερία πυροδότησαν μεταξύ άλλων τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον τυνήσιο πρόεδρο και σηματοδότησε την έναρξη της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης.
Ο Μπεν Άλι και η Τραμπελσί εγκατέλειψαν την Τύνιδα και κατέφυγαν στη Σαουδική Αραβία την 14η Ιανουαρίου 2011.
Τον Ιούνιο, δικαστήριο στην Τύνιδα καταδίκασε ερήμην τον Μπεν Άλι και τη σύζυγό του για κλοπή και διασπάθιση δημόσιου χρήματος και παράνομη κατοχή κοσμημάτων και άλλων αγαθών, επιβάλλοντάς τους ποινή κάθειρξης 35 ετών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...