Αγωγή κατά της ΜΑΝ καταθέτει ο κ. Βερελής

Στα Γερμανικά δικαστήρια κατά της ΜΑΝ ετοιμάζεται να προσφύγει ο πρώην υπουργός Μεταφορών, κ. Χρ. Βερελής,..
καθώς θα ζητήσει από την γερμανική εταιρία την ηθική του αποκατάσταση για την εμπλοκή του ονόματός του στο ομώνυμο σκάνδαλο.
Ο κ. Βερελής, ο οποίος έχει προσλάβει νομικό γραφείο στη Γερμανία για να προχωρήσει την υπόθεση, θεωρεί ότι, ενώ η ΜΑΝ γνώριζε πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών ουδεμία εμπλοκή είχε στο σκάνδαλο, εν τούτοις, αν και έβλεπε ότι υφίσταται δυσφήμηση, δεν έκανε τίποτα για την αποκατάστασή του, παρακολουθώντας απαθώς τον διασυρμό του, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, παραιτήθηκε από βουλευτής για λόγους ευθιξίας και, όπως υποστηρίζει, η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου από τις γερμανικές αρχές, τον έχει δικαιώσει. Μάλιστα, θεωρεί ότι και το ελληνικό δημόσιο πρέπει να στραφεί κατά της γερμανικής εταιρίας, αποκλείοντάς την από τις κρατικές προμήθειες, μέχρι την καταβολή αποζημιώσεων.
Ηδη, δικαστήριο του Μονάχου έχει υποχρεώσει την εταιρία να καταβάλει πρόστιμο 151 εκατ. ευρώ, ενώ και η ίδια η ΜΑΝ έχει απαιτήσει από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Χάκαν Σάμουελσον την καταβολή 237 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την εμπλοκή της στο διεθνές σκάνδαλο, λόγω των πρακτικών που εφαρμόστηκαν επί της διοίκησής του. Τελικώς, πριν από περίπου έναν μήνα, υπήρξε συμβιβασμός μεταξύ των δύο μερών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...