ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αγριος καβγάς στη Συγγρού

 Αγριος καβγάς στη Συγγρού Εξαιρετικά... βαρύς αποδείχθηκε ο χθεσινός «πρωινός καφές», αφού δύο στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά λογομάχησαν έντονα με αφορμή το πρόγραμμα περιοδειών του προέδρου της ΝΔ..

Σε... γήπεδο λίγο έλειψε να μετατραπεί χθες η αίθουσα στον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της ΝΔ (ακριβώς μπροστά από το γραφείο του προέδρου), όταν κατά τη διάρκεια σύσκεψης δύο στενότατοι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, οι κ. Λυκουρέντζος και Μουρούτης, αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις για τα οργανωτικά θέματα του κόμματος.
Το έντονο φραστικό επεισόδιο που έλαβε χώρα, απουσία ...σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες... του προέδρου της ΝΔ, είναι απολύτως ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολα ξεκίνησαν από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Μουρούτη, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του στο Διαδίκτυο.
Η συζήτηση στην ευρεία σύσκεψη που ξεκίνησε υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά αλλά συνεχίστηκε χωρίς αυτόν, καθώς εκκρεμούσε η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, έφτασε κάποια στιγμή στο θέμα των περιοδειών του προέδρου.
 Αγριος καβγάς στη Συγγρού
Η αρχική εισήγηση ήταν ο κ. Σαμαράς να ξεκινήσει τον κύκλο των προεκλογικών του επισκέψεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από το Αιγάλεω, περιοχή όπου έχει σημαντική δύναμη ο κ. Καμμένος. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Λυκουρέντζος αντιπρότεινε τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Μουρούτη.
Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν Γ. Μουρούτης και Α. Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια σύσκεψης
Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν Γ. Μουρούτης και Α. Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια σύσκεψης
«Τι είναι αυτά που λες; Αλλάζεις άποψη κάθε λίγο και λιγάκι. Μας διαλύεις το κόμμα» φέρεται να του είπε. «Πώς μιλάς έτσι; Ποιος είσαι εσύ που νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς έτσι;» του απάντησε στον ίδιο τόνο ο κ. Λυκουρέντζος. «Εγώ δεν έχω διαλύσει τον κομματικό μηχανισμό... Αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε περιοδείες» ήταν η ανταπάντηση του αναπληρωτή εκπροσώπου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια κορυφαίων στελεχών της ΝΔ. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Λυκουρέντζος σηκώθηκε και έφυγε από την αίθουσα φωνάζοντας ότι θα παραιτηθεί. Η σύσκεψη διαλύθηκε και αυτό που έμενε εκείνη την ώρα ήταν να βρεθεί το πρόσωπο που θα ενημέρωνε τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μόλις τελείωσε η επίσημη συνάντησή του με τον ΣΕΤΕ, ζήτησε να μιλήσει με τον κ. Λυκουρέντζο.
Μετά την «πυροσβεστική» παρέμβαση οι τόνοι έπεσαν, αλλά όπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου το πρόβλημα στην ηγετική ομάδα της ΝΔ κάθε άλλο παρά λύθηκε.
Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν την ύπαρξη σημαντικών δυσλειτουργιών, όπως το ότι ο κ. Σαμαράς αν και η χώρα βρίσκεται ατύπως σε προεκλογική περίοδο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη περιοδείες, και υπενθυμίζουν ότι οι επισκέψεις τόσο στην Καλαμάτα προ μηνός όσο και στα Γιάννενα αν και είχαν ανακοινωθεί, τελικά ματαιώθηκαν.
«Καψώνι» σε διαγραφέντες
Στο μαρτύριο της... σταγόνας φαίνεται ότι υποβάλλει η ηγετική ομάδα της ΝΔ τους δύο εναπομείναντες διαγραφέντες βουλευτές, κ. Βόζεμπεργκ και κ. Βλάχο. Χθες η κυρία Βόζεμπεργκ προέβη σε δημόσια δήλωση στήριξης του κ. Σαμαρά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, της διεμηνύθη ότι θα πρέπει να στείλει και επιστολή μεταμέλειας προκειμένου να επανενταχθεί στο κόμμα και στους εκλογικούς συνδυασμούς.
Η κυρία Βόζεμπεργκ επέλεξε να στείλει και γραπτώς μέσα σε... φάκελο τη δήλωσή της και μέχρι αργά χθες το βράδυ ανέμενε την αντίδραση του κ. Σαμαρά.
Στην... αναμονή βρίσκεται και ο Γ. Βλάχος, ο οποίος προφανώς θα περιμένει να δει την αντίδραση της λ. Συγγρού στη δήλωση της συναδέλφου του και αναλόγως θα πράξει...
Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...