Αγιο Φως Το απόγευμα του Μ.Σαββάτου στην Αθήνα

Το απόγευμα του Μ.Σαββάτου στην Αθήνα το Αγιο Φως Στις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος το Αγιο Φως από όπου στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας..

Στην τελετή αφής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης.
Ο κ.Δόλλης παρευρίσκεται σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται η τελετή του Αγίου Μύρου.
Η παρασκευή, «έψησις», και ο καθαγιασμός του Αγίου Μύρου, το οποίο χρησιμοποιείται στη βάπτιση και συμβολίζει τη μετάδοση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος στους νεοφώτιστους ορθόδοξους, συνιστά μία από τις σημαντικότερες στιγμές για την Ορθόδοξη Εκκλησία και γίνεται πάντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη συμμετοχή Μητροπολιτών της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και επισκόπων από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης, προεξάρχοντος του Πατριάρχη, γίνεται ο καθαγιασμός του Μύρου που παρασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια το Άγιο Μύρο μεταφέρεται σε δοχεία στο Μυροφυλάκιο του Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...