Αν. Σαμαράς: Παίρνει πάνω του το παιχνίδι κατά Καμμένου

Η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αντ. Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής από τις Σέρρες, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλ. Τσίπρα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον κ. Π. Καμμένο, ήταν μια πρώτη σαφής ένδειξη, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «παίρνει το παιχνίδι πάνω του»...

Ο κ. Σαμαράς, με την ειρωνεία του προς τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο (τον αποκάλεσε μεταμφιεσμένο Τσίπρα) και τις ευχές του για την «ώρα την καλή» στον πολιτικό τους γάμο, ενισχύει την άποψη πως αγριεύει η κατάσταση, ενώ θα συνεχιστεί και η κατηγορία ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα, θυμίζοντας τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε ευθέως, χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Καμμένου και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ότι υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία και προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά και ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους.
«Τους εύχομαι… «η ώρα η καλή»! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα…» τόνισε, λίγο μετά την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου κ. Αιμίλιου Λιάτσου, η υπόθεση του οποίου προκάλεσε μια ακόμα μάχη μεταξύ ΝΔ και Ανεξάρτητων Ελλήνων με διαιτητή το ΛΑΟΣ.
Η ιστορία ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί, όταν ο κ. Λιάτσος που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή και 13» συνελήφθη, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το πρωί η σύζυγος του κ. Καμμένου, η δικηγόρος κυρία Έλενα Τζούλη.
Η μήνυση υπεβλήθη στο Αγρίνιο, μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13», για την απαγόρευση αναφοράς του ονόματός της.
Η αφορμή ήταν η αναφορά στο όνομά της στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας, που είχε στην πρώτη σελίδα κεντρικό θέμα με τον τίτλο: «Συνέντευξη Γεωργαλά: Το χουντικό δεκανίκι του Καμμένου αποκαλύπτει: ''Είναι μπαταξής και λογοκλόπος» και στο σαλόνι της συνέντευξη του Γιώργου Γεωργαλά, υπουργού της Χούντας, με τον τίτλο: «Πως ο Καμμένος προσέλαβε τον Γκέμπελς της Χούντας για σύμβουλό του».
Η αντίδραση του κ. Καμμένου ήταν άμεση και μετά την ενέργεια της συζύγου του, οι άνδρες της ΕΛΑΣ συνέλαβαν, στο σπίτι του στα Κιούρκα τον εκδότη της εφημερίδας, με τον οποίο υπήρχε παλαιά κόντρα για άλλα δημοσιεύματα.
«Τώρα συλλαμβάνεται ο Λιάτσος για την συκοφαντία του στην "Παρασκευή και 13″, με απόφαση της Δικαιοσύνης. Τέλος οι συκοφάντες, έρχονται οι πλαστογράφοι. Η ανοχή σε όλους τελείωσε», γράφει στο twitter ο κ. Καμμένος για να του απαντήσει ο υποψήφιος με τη ΝΔ, προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, κ. Αδ. Γεωργιάδης και αυτός μέσω twitter: «Κρύβεται πίσω από τη γυναίκα του, αλλά εμένα λένε μπουμπούκο».
Η ΝΔ κινητοποιείται και αποφασίσει, αφού έχει ενημερωθεί και ο κ. Σαμαράς, να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον του κ. Καμμένου με τον οποίο είναι σε σύγκρουση εδώ και μια εβδομάδα. «Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους» αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης.
Στη συνέχεια, αφού σημειώνει πως είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του, συμπληρώνει, λέγοντας ότι ο κ. Καμμένος προχώρησε σε αυτή την κίνηση, γιατί ο δημοσιογράφος «τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».
Ο κ. Λιάτσος, όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος και από εκεί με χειροπέδες στην Ευελπίδων, έλεγε, στρεφόμενος κατά του κ. Καμμένο: «Ούτε επί Γεωργαλά δεν είχαν τέτοια μεταχείριση οι δημοσιογράφοι».
Παράλληλα, ο δικηγόρος του δημοσιογράφου υποστήριζε ότι στην εφημερίδα δεν γινόταν επισήμανση στο όνομα της κυρίας Τζούλη, όπως απαγόρευαν τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά απλώς αναφορά για τη δεύτερη σύζυγο του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο κ. Καμμένος γνωστοποιεί μέσα από το twitter πως έχει καταθέσει μηνύσεις στους ηθικούς αυτουργούς -υπονοεί στελέχη της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ.- και σε όσους αναπαραγάγουν συκοφαντίες. «Σε όλους πλέον τελείωσε η ανοχή λάσπης» αναφέρει.
Αφορμή για πόλεμο βρήκε και ο κ. Ευ. Αντώναρος, που έκανε λόγο για κάποιους αρχηγούς νεότευκτων κομμάτων που φοβούνται την αλήθεια και καταφεύγουν, και μάλιστα οικογενειακά, σε ποινικές διώξεις», ενώ στη μέση μπήκε και ο ΛΑΟΣ που βρήκε ευκαιρία να ρίξει καρφιά στον κ. Καμμένο και να εκμεταλλευθεί την υπόθεση.
«Η σύλληψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου για δημοσίευση συνεντεύξεως, πλήττει βαριά την Ελευθερία του Λόγου. Οι αποκρουστικές μέθοδοι της δεκαετίας του ΄80 δεν μπορούν παρά να εκληφθούν ως εκδίκηση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ που συμπληρώνει: «Η Ένωση Συντακτών, είμαστε σίγουροι, ότι αντιλαμβάνεται τις συνοδές συνέπειες αυτών των ενεργειών για το δημοσιογραφικό λειτούργημα».
Η οργή περισσεύει στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο κ. Καμμένος προειδοποιεί για ρουκέτες που έρχονται εντός των ημερών, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουϊκ σημειώνει: «Οι ηθικοί αυτουργοί της λάσπης και της πλαστογραφίας, αποκαλύφθηκαν. Το λόγο έχει ξανά η Δικαιοσύνη».
Παρά το γεγονός ότι τελικά το βράδυ της Παρασκευής, ο δημοσιογράφος, αφέθηκε ελεύθερος και η εισαγγελία, αποφάσισε να μην ασκηθούν ποινικές διώξεις, παρά μόνο να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα από τον Πταισματοδίκη, ο πόλεμος αγριεύει μεταξύ ΝΔ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ο κ. Καμμένος θεωρεί ότι κεντρικά «γαλάζια» στελέχη είναι πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.
Ιδεολογική αφόπλιση
Η Ν.Δ. θα επιδιώξει την εξουδετέρωση του κ. Καμμένου και να του κόψει τις γέφυρες με τα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά εξέφραζε η ίδια και έχασε το τελευταίο διάστημα, μετά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου.
Η στόχευση είναι να αντιμετωπισθεί ο δεξιός λόγος του κ. Καμμένου, τον οποίο αποκαλεί η Ν.Δ. «λαϊκιστή», αλλά έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται με άνεση στα λαϊκά κυρίως στρώματα των αστικών περιοχών που έχουν πληγεί από την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών
.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...