Ρουμπινί: Η Ελλάδα εφάρμοσε μία επιτυχημένη αναδιάρθρωση

Ρουμπινί: Η Ελλάδα εφάρμοσε μία επιτυχημένη αναδιάρθρωση «Η στάση πληρωμών αποφεύχθηκε στην Ελλάδα και η χώρα εφάρμοσε μία επιτυχημένη αναδιάρθρωση - αν και υποχρεωτική - του δημόσιου χρέους της. Ένα καινούργιο Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό..
Σύμφωνο και νέες κυβερνήσεις -στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία- στήριξαν την ελπίδα ότι θα αναλάβουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στη βελγική εφημερίδα «L' Echo ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί Σημειώνει δε ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα - όπου η ύφεση χειροτερεύει - ενδέχεται να δώσουν 40% με 50% των ψήφων σε κόμματα που τάσσονται υπέρ της στάσης πληρωμών και της εξόδου από την ευρωζώνη», ενώ τάσσεται υπέρ μίας πιο ευέλικτης νομισματικής πολιτικής και υπέρ του περιορισμού της δημοσιονομικής λιτότητας.Επίσης, υποστηρίζει πως «έπειτα από μία καλή αρχή, η ΕΚΤ σταμάτησε να παρέχει το νομισματικό κίνητρο που η ευρωζώνη χρειάζεται».
Τονίζει ακόμη ότι «οι αντιπρόσωποι της ΕΚΤ ανησυχούν πλέον ανοιχτά για την άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος οφείλεται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου», αλλά και ότι «το πρόβλημα είναι ότι η ευρωζώνη διαθέτει μία στρατηγική λιτότητας, αλλά δεν έχει καμιά στρατηγική ανάπτυξης».
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...