Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ αποκάλυψε μιλώντας στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της F1 πως το πιο πιθανό είναι να μην κέρδιζε στο Μπαχρέιν εάν το GP δεν τελείωνε στους 57 αλλά στους 58 γύρους. Ο 24χρονος αμέσως..
μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού δέχτηκε εντολή από την ομάδα να σταματήσει το μονοθέσιο. Το έπραξε στην έξοδο του pit lane και αναγκάστηκε να τρέξει όλο το μήκος του για να βρεθεί στο απαραίτητο σημείο για ζύγισμα. Αυτό πυροδότησε σενάρια ότι η RB8 είχε σχεδόν μείνει από καύσιμα.
Μιλώντας όμως ο Φέτελ έδωσε μια άλλη διάσταση: «Η απόδοση των ελαστικών μου είχε πέσει δραματικά στους τελευταίους δυο γύρους. Ευτυχώς ο αγώνας τελείωσε στους 57 γύρους και δεν είχε άλλο. Αν με τα ελαστικά σε τέτοια κατάσταση κάνεις ένα λάθος στα φρένα ειδικά σ’ αυτή την πίστα που έχει μεγάλες απαιτήσεις πέδησης και υπερφορτώνει τον εμπρός άξονα μπορείς να δεις τη νίκη να γλιστρά μέσα από τα χέρια σου. Ευχαριστώ το Θεό που δεν έπαθα κάτι τέτοιο. Στο μεσαίο κομμάτι του αγώνα ήταν επιτυχία που κατάφερα να κρατήσω το Ράικονεν πίσω μου παρότι ήταν ταχύτερος. Στο τελευταίο κομμάτι όμως αντιμετωπίζαμε τα ίδια προβλήματα φθοράς» κατέληξε ο 24χρονος Γερμανός.
Θυμίζουμε ότι ο Φέτελ πέρυσι στον Καναδά έχασε στον τελευταίο γύρο μια νίκη μέσα από τα χέρια του όταν φρέναρε στο βρεγμένο άτσαλα έχασε το πίσω μέρος και τον πέρασε ο Μπάτον.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...